Головна Новини Суспільство події Експерт попередила про небезпечний продукт-фальсифікат, поширений в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт попередила про небезпечний продукт-фальсифікат, поширений в Україні

Ікра перед Новим роком – це фальсифікат номер один

27 грудня 2021, 23:05
Поділіться публікацією:

Червона ікра напередодні новорічних свят є продуктом, який найчастіше фальсифікують. В Україні масового торгують підробленою, протермінованою, із небезпечним консервантом, а також ікрою "з Російської Федерації". Такою інформацією поділилася експерт із якості харчових продуктів Олена Сидоренко на телеканалі OBOZREVATEL.

Експерт попередила про небезпечний продукт-фальсифікат, поширений в Україні

Червона ікра - фото з відкритих джерел

За словами фахівця, фальсифіковану ікру часто можна зустріти на просторах інтернету.

Крім того, Сидоренко зазначила, що вона особисто проводила експертизу декільком зразкам червоної ікри, за результатом якої виявилося, що продукція — фальсифікат.

Так, повністю підробленою виявилася ікра, придбана в Мережі. Ікра з "Росії" також виявилася неоригінальною. У баночках по 140-150 гривень з ікрою кети та горбуші був неякісний продукт. Експерт висловила припущення, що така ікра могла бути не цьогорічного нересту.

Крім того, Сидоренко зазначила, що кожен зразок має на увазі небезпечний для здоров'я продукт і звернулася із закликом не купувати таку ікру. І сама зізналася, що кілька років не купувала цей продукт, оскільки знайти по-справжньому якісний не вдавалося.

Придбати хорошу ікру, за словами експерта, можна у фермерів, які розводять форель, або у спеціалізованих магазинах, де пропонують продукцію зі Штатів та Канади.

Сидоренко додала, що у складі червоної ікри має бути лише два консерванти — Е200 та Е211. Консервант Е239, яких міститься у деяких видах ікри, є небезпечним.

Раніше портал "Коментарі" писав, що в Україні напередодні Нового року дорожчає популярний продукт. Ціна підвищується на гривню щодня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини