Головна Новини Суспільство події Екс-співробітник СБУ Беззубенко міг лобіювати призначення керівників на шість митниць із оточення Семочко, – ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-співробітник СБУ Беззубенко міг лобіювати призначення керівників на шість митниць із оточення Семочко, – ЗМІ

За даними журналістів, керівниками вищої чи середньої ланки регіональних митниць є нібито ставленики Беззубенка

13 грудня 2021, 16:22
Поділіться публікацією:

Радник голови Офісу Президента Андрія Єрмака, екс-керівник першого управління ГУ контррозвідувального захисту економіки СБУ Микола Беззубенко може мати вплив на керівників щонайменше шести митниць. Про це пише видання "Дело" із посиланням на учасників зовнішньоекономічної діяльності, передають "Українські новини".

Екс-співробітник СБУ Беззубенко міг лобіювати призначення керівників на шість митниць із оточення Семочко, – ЗМІ

Екс-співробітник СБУ Беззубенко міг лобіювати призначення керівників на шість митниць із оточення Семочко - фото з відкритих джерел

Станом на сьогодні, за словами співрозмовників видання, а також за свідченнями, озвученими раніше у ЗМІ, як мінімум у шести регіональних митницях керівниками вищої чи середньої ланки є нібито ставленики Беззубенка, які раніше працювали з ним або під його керівництвом у СБУ.

Зокрема, Київську митницю очолює Сергій Силюк, який працював у СБУ у Донецькій та Луганській областях, де займався боротьбою з перетіканням товарів та ресурсів на непідконтрольні території. На Львівську митницю призначено Іллю Нижнікова, екс-чиновника СБУ по Києву та Київській області. Закарпатською митницею керує Микола Румянцев, а Волинською – Артем Гузь, обидва з Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у галузі економічної безпеки (ГУ КЗЕ) СБУ, яке очолював свого часу згаданий Сергій Семочко та де працював Беззубенко. Гузь також працював заступником начальника відділу оперативного управління ГУ ДФС у Києві.

Посаду головного інспектора сектора у галузі запобігання, виявлення та протидії корупції Поліської митниці отримав його колега, слідчий у особливо важливих справах столичного главку Андрій Кіптенко, який також під керівництвом Беззубенка та Сьомочка працював у ГУ КЗЕ СБУ. А їхній колега зі столичного главку СБУ Андрій Колобродов став начальником Галицької митниці. За даними ЗМІ, він також працював в.о. заступника координаційно-моніторингової митниці ДМСУ.

Видання зазначає, що Андрій Кіптенко виявився сином начальника департаменту господарського забезпечення (завгоспу) СБУ, а щодо Колобродова в мережі опубліковано цілий список чиновників середньої ланки, яких він нібито розставив "смотрящими" на Галицькій митниці, а також прайс-лист за нібито отримання таких посад , що варіюється від 10 до 50 тис. доларів за пост.

"За даними учасників ринку, зазначені особи не просто повинні нібито переформатувати роботу митниць під потреби схем, у яких може брати участь Беззубенко (у тому числі й у частині прямих "відкатів" за проходження автомобілів, заниження митної вартості товарів, контрольні перевірки на провезення заборонених товарів, контрабанда), але також бути творцями "пасток" для підприємців, які працюють з імпортно-експортними операціями, зокрема, вводяться різні схеми "абонообслуговування" для бізнесу, який регулярно переміщує через кордон товари, щоб уникнути контрольних перевірок – їх кількість повинна збільшитися кратно", — йдеться у матеріалі.

За даними видання, новий в. о. голови Митниці В'ячеслав Демченко не має жодного впливу на новопризначених керівників, оскільки вони нібито підпорядковуються безпосередньо раднику Єрмака.

Як повідомляли раніше журналісти проекту Bihus.info, ще у 2015 році Беззубенко та його колега Роман Неговелов, які працювали в СБУ під керівництвом одіозного Сергія Семочка (був головою економічної контррозвідки та першим заступником голови СБУ за Петра Порошенка), нібито займалися вимаганням у однієї з компаній "відкату" у розмірі $250 тис. за участь у закупівлі МОЗ з очікуваною вартістю 140 млн грн.

У процесі подальшого розслідування журналісти з'ясували, що Беззубенко та Неговелов, а також інші фігуранти таких скандалів можуть мати велику кількість нерухомості, у тому числі і за кордоном , а також автопарків, хоча все життя пропрацювали на держслужбі.

Крім "фармскандалу", Беззубенко також фігурував у рейдерських схемах із захоплення землі та території підприємств у Києві під керівництвом Семочко. У мережі є згадки про кримінальні справи, які порушувалися СБУ нібито з метою отримати контроль над ласими дільницями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини