Головна Новини Суспільство події Двоє українців намагалися перенести 154 банки червоної ікри
commentss НОВИНИ Всі новини

Двоє українців намагалися перенести 154 банки червоної ікри

Делікатес двоє чоловіків несли прямо на собі під одягом, примотавши металеві банки

10 грудня 2021, 03:15
Поділіться публікацією:

Двоє українців намагалися пронести під одягом понад півтори сотні червоної ікри через українсько-молдовський кордон. Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України у Facebook.

Двоє українців намагалися перенести 154 банки червоної ікри

Митна служба - фото з відкритих джерел

“Напрямували до Молдови з “поясом гурмана”, – підписала фото-пресслужба ДПСУ.

Делікатес двоє чоловіків несли прямо на собі під одягом, примотавши металеві банки до тулуба поліетиленовою плівкою. Свої дії українці пояснили тим, що смакота призначалася для дідуся, який проживає в Молдові. Після того, як митники виявили ікру, чоловіки відмовилися продовжувати свою подорож та повернулися на територію України. Червону ікру вилучили представники митної служби Молдови.

Двоє українців намагалися перенести 154 банки червоної ікри - фото 2

Нагадаємо, рисова ситуація вкотре привернула увагу до української митниці. Одні кажуть, що вона стала ще корупційнішою, ніж раніше, інші – що саме корупціонери хочуть зміни головного митника Максима Нефедова. Експерти висвітлили ситуацію для порталу "Коментарі". Корупція на митниці залишається проблемним питанням Політичний експерт Михайло Чаплига впевнений: говорити про зменшення корупційної складової на митниці можна буде тоді, коли уряд отримає доступ до відповідних електронних баз та реєстрів. "Ні до баз митників, ні до баз податківців доступу у суспільства в особі Кабміну (Мінфіну) немає. Що дає привід підозрювати – якісь махінації точно мають місце бути, – зазначає експерт. – Особливо під час кризи, яка завжди розширює корупційні можливості.

Так, наприклад, вже з'явилася інформація, що нечисті на руку бізнесмени, які мають доступ до потрібних вух, намагаються під виглядом медичних товарів, які необхідні для боротьби з вірусом (і які не оподатковуються зараз податковими зборами), провозити кошти для "омолодження", різного роду біодобавки, ботекс тощо… Фактично – наживаються під шум кризи”.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини