Головна Новини Суспільство події "Донецькоблгаз" залишив регіон без опалення — подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

"Донецькоблгаз" залишив регіон без опалення — подробиці

У «Нафтогазі» вже назвали таке рішення порушенням закону

7 березня 2021, 11:40 comments1031
Поділіться публікацією:








Для жителів Донецької області 6 березня принесло несподівану сумну звістку — для них достроково закінчується опалювальний сезон. Незважаючи на те, що теплопостачання має тривати щонайменше до початку квітня, підприємство "Донецькоблгаз" починає відключення споживачів від мережі, повідомляють "Факти ICTV".

"Донецькоблгаз" залишив регіон без опалення — подробиці

Донецькоблгаз достроково припинив опалюваний сезон

Повідомлення про відключення донеччани отримали саме в суботу, 6 березня. Як повідомляється, в окремих установах газ уже почали відключати, не дочекавшись навіть початку нового трудового тижня.

Наявні факти свідчать про те, що "Донецькоблгазу" заборгували суб’єкти обласного газопостачальника "Донецьктеплокомуненерго". Сума не отриманих виплат і справді вражаюча — понад 1,5 мільярда гривень. Утім, за словами керівника правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва, подібне самоуправство стосовно дострокового припинення опалювального сезону все одно є значним порушенням українського законодавства.

Як пояснив Коболєв, керівництво "Донецькоблгазу", яке посилається на нібито рішення "Нафтогазу", насправді не отримувало жодних вказівок. Тим більше, що підприємство не може віддавати подібних наказів. У будь-якому разі відключати споживачів отак, майже без попередження, з урахуванням календарних та температурних показників, компанія Донеччини не мала жодного права.

"Група Нафтогаз протягом всього опалювального сезону також закликає місцеву владу втрутитись в ситуацію навколо постачання газу ОКП "Донецьктеплокомуненерго", — зазначають в "Нафтогаз України".

Також представництво компанії звернулося до співпробітників "Донецькоблгазу" із вимогою якнайшвидше відновити газопостачання всім відключеним за суботу абонентам. За ситуацією також пильно спостерігають члени нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

Слід зазначити, що у самому "Донецькоблгазу" ситуацію коментувати відмовилися. Причина доволі суб’єктивна — офіційний вихідний.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, скільки для українців коштуватиме газ у березні.

Також на порталі знайдеться інформація стосовно причин імовірного подорожчання блакитного палива в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини