Головна Новини Суспільство події Для поїздів "Укрзалізниці" постачали неякісні запчастини: розкрито схему розкрадання
commentss НОВИНИ Всі новини

Для поїздів "Укрзалізниці" постачали неякісні запчастини: розкрито схему розкрадання

У Києві правоохоронці викрили схему розкрадання бюджетних коштів для закупівлі матеріалів для АТ "Укрзалізниця"

27 серпня 2021, 16:00
Поділіться публікацією:

Для поїздів "Укрзалізниці" закупляли неякісні запчастини. Керівник товариства з обмеженою відповідальністю налагодив закупівлю запчастин, які не відповідали необхідним критеріям якості, а їх ціна значно перевищувала ринкову. За фактом зловживання службовим становищем розпочато кримінальне провадження, повідомили у відділі комунікації поліції Києва.

Для поїздів "Укрзалізниці" постачали неякісні запчастини: розкрито схему розкрадання

Поїзд "Укрзалізниці", фото з відкритих джерел

У Києві правоохоронці викрили схему розкрадання державних коштів. Посадовець товариства з обмеженою відповідальністю налагодив постачання у підрозділи АТ "Укрзалізниця" запасних частин для електровозів, виготовлених нібито із якісних матеріалів.

Слідству вдалось встановити, що вартість запчастин була завищена у декілька разів, порівняно із аналогами. Одразу декільком регіональним філіям АТ "Укрзалізниця" оголосили про закупівлю зазначених запасних частин. Однак обладнання не відповідало технічнім умовам та критеріям якості, а їх серійна експлуатація могла призвести до непоправної шкоди об’єктам критичної інфраструктури залізничної галузі на суму понад 3 мільярди гривень.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки за адресами виробництва та у приміщеннях, звідки вилучили докази протиправної діяльності – техніку й документацію, які направили на експертизу.

Досудове розслідування здійснюється за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Триває досудове розслідування.

Як раніше інформував портал "Коментарі", "Укрзалізниця" підвищує тарифи.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини