Головна Новини Суспільство події Десятки міст Криму другий день без світла: яку причини назвала окупаційна влада
commentss НОВИНИ Всі новини

Десятки міст Криму другий день без світла: яку причини назвала окупаційна влада

У Криму масові відключення електроенергії. Окупаційна влада заявила про десятки аварій в енергосистемі та назвала причину, чому люди в Криму без світла.

9 липня 2024, 15:02
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

По всьому Криму другий день поспіль фіксуються масові відключення електроенергії. Окупаційна влада причиною відсутності світла називає аномальну спеку та ремонтні роботи. Крім електроенергії, у жителів Криму також виникли проблеми з водою та газом.

Десятки міст Криму другий день без світла: яку причини назвала окупаційна влада

В Криму аварійні відключення світла. Фото з відкритих джерел

Так званий голова окупаційної влади в Криму Сергій Аксьонов заявив, що нібито через аномальну спеку мешканці півострова почали активно користуватись охолоджуючою технікою, що створює навантаження на енергосистему та приводить до аварійних ситуацій.

"Аварії пов'язані насамперед із збільшенням навантажень на енергосистему через використання систем вентиляції, кондиціювання, холодильного обладнання", — повідомив Аксьонов.

За його словами, складна ситуація в районі Алушти, де у населення крім відсутності світла виникли проблеми з газом.

"Найскладніша ситуація на даний момент склалася в Алушті та прилеглих районах міського округу. Тут після аварії на газопроводі сильно зросло навантаження на електричні мережі", — додав Аксьонов.

Ще один представник окупаційної влади, якому Росія дала посаду першого заступника міністра палива та енергетики Криму, Володимир Воронкін підтверджує проблеми з електроенергією в Криму. За його словами в населених пунктах Євпаторії, Сакського, Сімферопольського, Червоногвардійського та Бахчисарайського районів, деяких селах Ялти та Алушти сталися аварії на електромережах.

Відсутність електроенергії також впливає на водозабезпечення в Криму. У більшості міст півострова при відключенні світла зникає доступ до питної води.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Зеленського попередили про серйозну загрозу для цивільних в Криму.

Також "Коментарі" писали про те, що 6 липня Україна передала європейським країнам більше електроенергії, ніж отримала.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини