Цінну річ намагалися вивезти з України (ФОТО)

Скрипку перевірять експерти та встановлять, чи має вона культурну та історичну цінність

У Державній прикордонній службі України розповіли, яку знахідку виявили прикордонники в автомобілі, який прямував з України, повідомляє портал "Коментарі".

Прикордонники Львівського загону в автомобілі, який прямував на виїзд з України, виявили скрипку. Прикордонники припускають, що скрипка роботи італійського майстра Страдіварі.

“Скрипка маркована як Antonius Stradiuarius Cremomentis Faciebad Anno 1728. Її виявили у багажнику автомобіля марки Mitsubishi у пункті пропуску “Краківець”, що на кордоні з Польщею”, - повідомили у Держприкордонслужбі.

У службі зазначили, що скрипка може бути оригінальним інструментом, виготовленим італійським майстром Антоніо Страдіварі. Цей інструмент вирізняється особливою чистотою звучання й неабияк цінується у світі.

Музичний інструмент представники митниці вилучили. Чи становить він культурну та історичну цінність, встановить експертиза.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що польська сторона попередила про обмеження руху транспорту на пункті пропуску “Корчова-Краківець”.

“За інформацією, отриманою від польської сторони, з 23 вересня планується заміна асфальтного покриття в межах пункту пропуску “Корчова” на напрямку вʼїзд в РП (виїзд з України) в зоні оформлення вантажних транспортних засобів”, — повідомили у Держприкордонслужбі.

Прикордонники попередили, що анонсовані роботи можуть спричинити ускладнення руху та триваліший час очікування. Попередньо роботи триватимуть до початку листопада 2024 року.

Нагадаємо, що ще на одному пункті пропуску на кордоні з Польщею ввели обмеження. Детальніше читайте тут.