Головна Новини Суспільство події Чому залежний від відеоігри підліток потрапив на два місяці до лікарні
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому залежний від відеоігри підліток потрапив на два місяці до лікарні

В іспанській Валенсії 15-річний підліток потрапив до лікарні на 2 місяці через залежність від відеоігри Fortnite

18 вересня 2021, 14:50
Поділіться публікацією:

Це перший у світі клінічний випадок госпіталізації неповнолітнього через залежність від відеоігор. Подібні випадки траплялися раніше, проте пацієнти були старше 18 років. Про це повідомляє радіостанція Onda Сero.

Чому залежний від відеоігри підліток потрапив на два місяці до лікарні

Залежний від відеогри, фото з відкритих джерел

Команда з провінційної лікарні Кастельон, Університету Жауме I та Університетської лікарні загального профілю опублікувала інформацію про першого у світі неповнолітнього, якого довелося госпіталізувати на два місяці через зловживання відеоіграми при серйозній пристрасті до Fortnite. У хлопця після відеоігри з'явилося жорстоке поводження, залежність, підкреслена втратою члена сім'ї та занепокоєнням з приводу навчання.

Від високої успішності до більшої кількості прогулів

Підліток із Кастельона був госпіталізований з симптомами, включаючи ізоляцію вдома, відмову від соціальних взаємодій, відмову від звернення за медичною допомогою, низький інтерес до свого оточення, вибірковість у своїх смаках і обмежувальну діяльність.

Крім того, за даними Universitat Jaume I (UJI), у молодої людини спостерігалися порушення ритму сну, зміна основних повсякденних дій і пропуск приймання ліків, прописаних лікарями.

У неповнолітнього була дуже висока успішність у минулому, але сім'я спостерігала велику кількість прогулів у школі, порушення графіка відпочинку і відхилення від ритму курсу, що збігався зі зміною класу.

Пристрасть посилилася після втрати члена сім'ї

Після оцінки професіонали заявили, що пристрасть до відеоігор було підкреслено сильним дискомфортом через втрату родича і тривогою, викликаною підвищенням рівня попиту на дослідження.

Згідно UJI, узагальнення використання нових технологій у повсякденному житті та дозвіллі виявило потенційну шкоду від неналежного використання відеоігор. Точно так же фахівці з дослідження попереджали про необхідність звертати увагу на поведінку неповнолітніх, особливо через "недостатню зрілість виконавчих і когнітивних функцій у підлітковому віці".

Нещодавно портал "Коментарі" інформував, що названа найпопулярніша відеогра серед українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини