Головна Новини Суспільство події Чоловік з’їв популярний корейський делікатес: невдовзі він помер
commentss НОВИНИ Всі новини

Чоловік з’їв популярний корейський делікатес: невдовзі він помер

Мешканець Кореї помер через екзотичну корейську їжу – "живого восьминога".

1 листопада 2023, 14:55 comments1440
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

82-річний кореєць прийшов у ресторан та замовив сан нак джи — популярну корейську страву зі щупалець восьминога, які рухають. Один з цих щупалець застряг у горлі чоловіка, що призвело до серцевого нападу та смерті корейського гурмана.

Чоловік з’їв популярний корейський делікатес: невдовзі він помер

У Кореї помер чоловік, який з'їв страву з восьминога - сан нак джи. Фото з відкритих джерел

Інцидент стався 23 жовтня у корейському місті Кванджу. Чоловік замовив страву зі щупалець восьминога сан нак джи. Під час трапези він вдавився одним щупальцем, який застряг у горлі. До місцевого ресторану викликали медиків, які зафіксували зупинку серця. Після кількох спроб реанімації, медики не змогли врятувати чоловіка та констатували його смерть від серцевого нападу.

Сан нак джи – це популярна страва корейської кухні, яка вважається місцевим делікатесом. У перекладі вона означає "живий восьминіг", однак така назва вводить в оману. Восьминога безпосередньо перед подачею вбивають, а щупальця відрізають. Щупальця на тарілці ще деякий час скорочуються, що створює враження ніби восьминіг живий.

Сан нак джи вважається дуже екзотичною стравою і зазвичай подається з різними соусами та спеціями, зокрема кунжутом, кунжутовою олією та імбиром. Ця страва корейської кухні вимагає обережності під час споживання, адже активні рухи щупалець восьминога можуть призвести до задухи та удавлення.

Як повідомляють корейські ЗМІ тільки у Сеулі з 2007 по 2012 рік було зафіксовано три смерті через поїдання "живого восьминога". Світову популярність страві сан нак джи приніс культовий фільм південнокорейського режисера Пак Чхан Ука "Олдбой", де показано, як головний герой їсть живцем цілого восьминога в суші-барі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що чоловік замовив у ресторані гранатовий сік, але через кілька хвилин його на землю повалила поліція.

Також "Коментарі" писали про японську туристку, яка отримала неочікуваний рахунок за страву з краба. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини