Головна Новини Суспільство події Через відому хворобу чеська ферма знищить 220 тис. курей
commentss НОВИНИ Всі новини

Через відому хворобу чеська ферма знищить 220 тис. курей

Влада Чехії погодила план ліквідації 220 тис. курей на одній з птахоферм через виявлення найбільшого спалаху відомої хвороби у цій країні.

3 січня 2023, 15:59
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На одній з птахоферм на заході Чехії за результатами аналізів минулого тижня виявили пташиний грип. Щоб масштаби спалаху не стали більшими планується знищити 220 тис. курей. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Через відому хворобу чеська ферма знищить 220 тис. курей

У Чехії знищать 220 тис. курей. Фото з відкритих джерел

За 150 км від столиці Чехії Праги зафіксували позитивні аналізи на пташиний грип, який виявили в одному з трьох цехів пташиної ферми, після різкого збільшення загиблих курей. Загалом на всій птахофермі перебуває близько 750 тис. курей, проте в зараженому цеху їх кількість становить 220 тис.

Таким чином, щоб врятувати від поширення пташиного грипу на інших тварин влада Чехії посилаючись на Державну ветеринарну адміністрацію Чеської Республіки вирішила ліквідувати всіх курей в одному цеху, де і було виявлені зразки пташиного грипу.

"Увесь цех повинен бути ліквідований", — сказав речник Державної ветеринарної адміністрації Чехії Петр Маєр.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в одній з країн ЄС виявили смертельний випадок пташиного грипу. В берлінському зоопарку помер птах від пташиного грипу, керівництво зоопарку заявляє, що вживе всіх карантинних заходів для безпеки. На період дезінфекційних заходів зоопарк вирішили закрити.

Також "Коментарі" писали про те, що в Україні продовжили карантинні заходи, щодо коронавірусної інфекції. Про це в ефірі телемарафону заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін. Таким чином коронавірусний карантин для захисту населення діятиме на території України щонайменше до 30 квітня 2023 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини