Головна Новини Суспільство події Через смертельний тренд у ТikTok гинуть люди: не повторюйте за ними
commentss НОВИНИ Всі новини

Через смертельний тренд у ТikTok гинуть люди: не повторюйте за ними

Цей тренд у ТikTok існує вже кілька років. Однак останнім часом набув ще більшої популярності і почав забирати життя за життям або призводити до каліцтв

10 липня 2023, 16:00
Поділіться публікацією:

Через смертельний тренд у ТikTok гинуть люди: не повторюйте за ними

Наслідування трендів з TikTok небезпечно для життя (фото з відкритих джерел)

За останні декілька місяців в Америці загинуло щонайменше четверо людей, які подивилися відео  в ТikTok і вирішили повторити цей трюк – зістрибнути у воду з човна.

За словами капітана рятувального загону з Алабами Джима Денніса, трагедії легко було уникнути, якби люди не брали приклад з героїв відео, що активно поширюються в ТikTok. Суть тренду полягає в тому, що стрибати у воду (не пірнати, а саме нахилятися до води і вистрибувати з ніг) потрібно на досить високій швидкості.

 Саме швидкість і спосіб приземлення, а вірніше, приводнення у поєднанні дають дуже сумні наслідки. За словами фахівців, це практично те ж саме, що стрибнути на бетон: удар об воду такої сили, що якщо невдало приземлився, а голова і шия при цьому незахищені, наступає миттєва смерть. Або чисельні переломи чи параліч.

 Одна із жертв – батько сімейства – загинув прямо на очах своєї родини: він плигнув у річку і через отримані травми, несумісні з життям, втопився. Дружина і діти спостерігали за цим з човна, але нічим не могли допомогти.

Капітан Джим Денніс вважає, що ризикувати життя заради того, щоб похизуватися відео перед своїми друзями, безглуздя. І закликає всіх не робити дурниць.

 Попри сумні новини, які розповсюджують ЗМІ, відчайдухів, які готові ризикнути життям задля крутого відео, вистачає. Якщо пройти за хештегом #boatjumping в соцмережі, можна знайти безліч коротких роликів з тими, хто повторює трюк зі стрибками у воду з катера чи яхти. Деякі зйомки супроводжуються попередженням про те, що повторювати цей трюк "небезпечно для вас і вашого оточення". Однак зупиняє це, схоже, не багатьох.

Спроби повторити щось "як у TikTok" вже неодноразово ставали причиною трагедії. 37-річна жінка отримала сильні опіки обличчя після тогою як вирішила скористатися лайфхаком – приготувати яйце у мікрохвильовці. Коли вона дістала звідти чашку з окропом, в якій готувалося яйце, і спробувала перемішати суміш холодної ложкою, чашка розлетілася на шматки, а її вмістом бідолашній ошпарило обличчя.

 Кілька дитячих смертей було зафіксовано у світі в результаті іншого тренду – blackout challenge ("челендж з відключенням"). Його суть полягає в тому, щоб щільно намотати собі щось на шию (ремінь, шнурок, шарф тощо), перекривши доступ кисню, і якнайдовше протриматися. Дехто з учасників так вже й не дізнається,  наскільки він витривалий.

Раніше "Коментарі" писали про те, вчені виявили молекулу, яка бореться зі старінням організму

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини