Головна Новини Суспільство події «Будинки стерті з лиця землі»: Шмигаль розповів про масштаби повені на заході України
commentss НОВИНИ Всі новини

«Будинки стерті з лиця землі»: Шмигаль розповів про масштаби повені на заході України

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів про зруйнування через повінь у західних областях України та початкові суми фінансової допомоги

24 червня 2020, 17:22 comments2033
Поділіться публікацією:

На заході України триває масштабна повінь: рятувальники евакуюють мешканців, доставляють продукти на гелікоптерах, а вода вже рушила до Тернопільської області. Про це на брифінгу щодо ситуації з подоланням наслідків негоди розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Будинки стерті з лиця землі»: Шмигаль розповів про масштаби повені на заході України

Фото: dsns.gov.ua

"Розвивається критична ситуація в 5 областях України. Івано-Франківська область постраждала найбільше: понад 165 населених пунктів попали під вплив повені, є зруйновані будівлі, зруйновано понад 110 км автодоріг, 19 мостів майже повністю зруйновані", — сказав глава уряду.

Крім того, в Галичі пошкоджені дамби. Відомо про 3 загиблих, тіло одного з них досі не знайдено.

"Ситуація страшна, — каже Шмигаль. — Подібного роду повінь була у 2008 році".

Через сильні дощі, за словами прем’єр-міністра, декілька приватних будинків буквально зникли.

"Є, наприклад, будинки, де було незначне підтоплення і там здулася підлога, можна поміняти дошки і пофарбувати – це умовно коштуватиме 10 тис. грн. А є вулиця, де два будинки силовим потоком просто стерті з лиця землі. Ні будинку, ні городу… Не видно, що там було домогосподарство", — описав ситуацію в Івано-Франківській області Шмигаль.

Повідомляється, що опади зменшилися у деяких гірських районах, але на рівнинній території вийшла з берегів річка Дністер. Шмигаль додав, що підтоплені дороги міжнародного значення.

"Хвиля пішла на Тернопільську область, — зазначив глава Кабміну. — Загалом в Закарпатській області постраждали внаслідок повені 3 населених пункти, Чернівецькій — 4, Львівській – 1".

Також повідомили, що в Івано-Франківську область відправили гелікоптери, один із яких медичного призначення. За допомогою цих авіазасобів, зокрема, евакуювали двох вагітних жінок на пізніх строках вагітності, а також завезли продукти громадянам постраждалих районів.

Зазначимо, що близько 100 дітей заблоковані через негоду й не зможуть рушити здавати ЗНО, яке розпочинається завтра. В уряді будуть вирішувати цю ситуацію.

Щодо фінансової допомоги, то наразі обсяги необхідної матеріальної допомоги визначили для Івано-Франківської області — початково 500 млн грн. Ще 82 млн грн мають піти на відновлення дамб і берегів, які були зруйновані. Завтра на засіданні Кабміну планують розглянути це питання та виділити кошти.

Нагадаємо, паводки на західній Україні перевищили масштаби затоплення 2008 року, постраждала й лікарня, де є пацієнти з коронавірусом. Так, в Івано-Франківський області затопило лікарню, де перебувають пацієнти з коронавірусної інфекцією.

Раніше повідомлялося, що в Укргідрометцентрі пояснили, чому в західних районах України ллють сильні дощі, а також дали прогноз погоди на найближчі дні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини