Головна Новини Суспільство події Бойовики на Донбасі начинили дитячий літак вибухівкою (Фото)
commentss НОВИНИ Всі новини

Бойовики на Донбасі начинили дитячий літак вибухівкою (Фото)

Українці військові вчасно знайшли та оперативно знешкодили озброєння

4 квітня 2021, 22:10
Поділіться публікацією:

На цьому тижні поблизу населеного пункту Широкино було знайдено саморобний вибуховий пристрій у вигляді дитячої іграшки. Про це повідомили на офіційній сторінці ООС у Фейсбуці.

Бойовики на Донбасі начинили дитячий літак вибухівкою (Фото)

Українські військові на Донбасі знайшли іграшку начинену вибухівкою. Фото: sud.ua

Відтак в межах відповідальності одного з підрозділів окремої бригади морської піхоти зафіксували заборонене Женевськими конвенціями озброєння. Бойовики начинили дитячий літачок вибухівкою.

"Прилетів за вітром зі сторони противника. Здавалося, невинна дитяча іграшка. При стягненні кішкою здетонувала", — повідомляється в пресслужбі.

Даний літак — приклад дистанційного мінування. За словами представників ООС такий спосіб мінування зовсім не новий, російська сторона часто його використовує.

Бойовики на Донбасі начинили дитячий літак вибухівкою (Фото)  - фото 2
Бойовики на Донбасі начинили дитячий літак вибухівкою (Фото)  - фото 3

Загалом з 2014 року в Донецькій та Луганській областях трапилося 300 інцидентів через саморобну вибухівку. Найбільша небезпека такої зброї в тому, що від неї можуть постраждати не тільки військові, а й мирне населення. У цьому випадку загинути могла б дитина, яка проходячи повз, звернула б увагу на небезпечну іграшку.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський зробив заяву про переговори щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. За словами гаранта, Україна і надалі буде намагатися домовитися про перемир'я на Донбасі. Прочитати думку президента повністю можна в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що секретар РНБО Олексій Данилов розповів, коли закінчиться війна в Донбасі. Данилов підкреслив, що Росія насамперед повинна забрати своє майно і залишити територію Донецької та Луганської областей. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

дятел

5 квітня 2021, 16:21

пидорасы


Новини