Головна Новини Суспільство події Боротьба с мафією: як GoogleMaps допомагає італійській поліції зловити члена мафіозного угруповання
commentss НОВИНИ Всі новини

Боротьба с мафією: як GoogleMaps допомагає італійській поліції зловити члена мафіозного угруповання

Головний член угруповання майже 20 років перебував у втечі

6 січня 2022, 12:04
Поділіться публікацією:

Італійська поліція завдяки додатку Google Maps спіймала члена мафіозного угруповання, який майже 20 років перебував у втечі, повідомив Reuters у середу, 5 січня, слідчий.

Боротьба с мафією: як GoogleMaps допомагає італійській поліції зловити члена мафіозного угруповання

Логотип програми Google Maps - фото з відкритих джерел

Після дворічного розслідування 61-річного Джоаккіно Гамміно вистежили в Галапагарі, Іспанія, де він жив під фальшивим іменем. Місто знаходиться недалеко від столиці Мадрида.

Зображення на картах Google із видом на вулицю, на якому зображений чоловік, який був схожий на нього, перед фруктовим магазином, було ключовим фактором для більш глибокого розслідування.

"Фотограма допомогла нам завершити розслідування, яке ми вели традиційними способами", – сказав Нікола Альтьєро, заступник директора італійського підрозділу поліції по боротьбі з мафією (DIA).

Гамміно, член сицилійського мафіозного угруповання Стідда, втік з римської в'язниці Ребіббіа в 2002 році, а в 2003 році був засуджений до довічного ув'язнення за вбивство, скоєне кількома роками тому.

Альтієро сказав, що Гамміно зараз перебуває під вартою в Іспанії, і вони сподіваються повернути його до Італії до кінця лютого. Reuters не вдалося знайти представника Гамміно для коментарів.

Як повідомляли раніше "Коментарі", італійська мафія заборонила медикам швидкої користуватися сиреною. Окрім того, мафіозі в Неаполі вже відкрито почали погрожувати медикам, які ігнорують це. Злочинним кланам не подобається, що карети швидкої лякають наркоторговців та їхню клієнтуру. Звуки швидкої дуже схожі на поліцейські сирени. Відтак інколи зриваються вигідні угоди місцевих банд. В той самий час медики швидкої допомоги звернулися до поліції, щоб та надала їм додатковий захист.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини