Головна Новини Суспільство події «Боцман»: у річницю загибелі Шеремета активісти назвали ймовірного учасника цього злочину
commentss НОВИНИ Всі новини

«Боцман»: у річницю загибелі Шеремета активісти назвали ймовірного учасника цього злочину

Громадський активіст Сергій Філімонов припускає, що до розправи над журналістом може бути причетним росіянин Сергій Коротких

21 липня 2021, 12:50
Поділіться публікацією:

У річницю вбивства журналіста Павла Шеремета біля будівлі МВС відбулася акція "Шукайте справжніх вбивць". Її учасники  вимагали знайти злочинців, причетних до загибелі журналіста.

«Боцман»: у річницю загибелі Шеремета активісти назвали ймовірного учасника цього злочину

Акція під МВС "Шукайте справжніх вбивць" - фото: ЦензорНет

Громадський активіст, ветеран російсько-української війни Сергій Філімонов, який свого часу був керівником київського осередку "Цивільного Корпусу Азов", повідомив у Facebook, що до цього злочину може бути причетним громадянин Росії Сергій Коротких, відомий також за прізвиськами "Боцман" і "Малюта", пише видання "Вголос". 

"Існує декілька журналістських розслідувань, які вказують на причетність до цього вбивства найближчого оточення Арсена Авакова. Розслідувачі називають конкретні імена і прізвища. Зокрема Сергія Коротких, громадянина Росії, колишнього голову департаменту охорони стратегічних об’єктів в МВС. Боцман-Малюта-Коротких досі не був допитаний попри численні ознаки його причетності до цього та інших вбивств", — пише Філімонов.

"Сьогодні, на п’яту річницю смерті, вже абсолютно всім очевидно, що керівництво МВС системно і наполегливо саботувало слідство та маніпулювало суспільною думкою. Більше того – якщо ще 3 роки тому могли бути якісь сумніви щодо того, чи покриває керівництво МВС реальних вбивць, то зараз, після розвалу справи Ріфмастера, Кузьменка і Дугарь це більш, ніж очевидно", — переконаний Сергій Філімонов.

"Це вказує на слабкість наших правоохоронних органів і спецслужб та небажання керівництва країни узагалі займатися цією справою", — зауважує Філімонов.

Увага громадськості – це єдине, що дає надію на справедливість в справі  жорстокого замовного вбивства журналіста Павла Шеремета, вважає активіст. Він подякував усім небайдужим, хто попри дощ і літні відпустки все ж прийшов на акцію "Шукайте справжніх вбивць".

«Боцман»: у річницю загибелі Шеремета активісти назвали ймовірного учасника цього злочину - фото 2

Журналісти нагадують, що Павло Шеремет у виданні "Українська правда" писав про участь бійців полку Нацгвардії "Азов" у пограбуванні інкасаторів.

Бійці "Азова" були нібито останніми гостями Павла Шеремета — кілька осіб прийшли до журналіста буквально за годину до того, як під його автомобіль встановили вибухівку. Привів їх до Шеремета, вважають журналісти, Сергій Коротких — командир розвідки "Азова", відомий також як "Боцман" та "Малюта". За його словами, в ту ніч він нібито консультувався із журналістом щодо інформаційного супроводження політичних акцій.

У виданні повідомляють, що у 90-х роках Коротких навчався в білоруській школі КДБ, потім обіймав керівні посади в ультраправих організаціях "Російська національна єдність" (РНЄ) та "Націонал-соціалістичне товариство" (НСО), причетних до злочинів на расовому ґрунті у Мінську та Москві. Коротких не приховує, що брав участь у багатьох військових конфліктах. У 2014 році він переїхав в Україну, воював з "Азовом" на Донбасі.

Журналісти також з’ясували, що Шеремет та Коротких мали давню історію стосунків. Виявилось, що білоруський міліціонер Валерій Ігнатович, засуджений за викрадення в 2000 році напарника Шеремета Дмитра Завадського, був близьким другом та родичем Коротких. Автори одного з журналістських розслідувань припускають, що Коротких міг бути причетним до вбивства Шеремета через події 16-річної давнини.

Під час розслідування убивства Шеремета Коротких працював у поліції — очолював відділ охорони об'єктів стратегічного значення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини