Головна Новини Суспільство події Більшість придбаних в "Чорну п'ятницю" iPhone в магазинах - контрабанда, - журналісти провели розслідування (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Більшість придбаних в "Чорну п'ятницю" iPhone в магазинах - контрабанда, - журналісти провели розслідування (ВІДЕО)

Журналісти придбали 5 iPhone13 під час так званої "чорної" п'ятниці в декількох торгових центрах

9 грудня 2021, 22:50
Поділіться публікацією:
















Країна не контролює виконання законів з розширення фіскалізації, тому що продовжуються масові ухилення представниками бізнесу від їх дотримання. Про це інформують учасники журналістського розслідування каналу Dubina TV.

Більшість придбаних в "Чорну п'ятницю" iPhone в магазинах - контрабанда, - журналісти провели розслідування (ВІДЕО)

Журналісти провели розслідування (фото з відкритих джерел)

 Учасники медійного проєкту придбали 5 iPhone13 під час  так званої "чорної п'ятниці" в декількох  торгових  центрах.

Під час контрольної закупки, що відбулася в столиці, вони переконались, що в п’яти  торгових центрах, крім "Цитруса", реалізується техніка, яка попала до країни за посередництвом контрабандистів. Їх ініціатива виходила з того, що в нашій країні  з’явилось офіційне представництво Apple.

 Тележурналісти, працюючи над цим проєктом, зробили висновок, що контрабандистів, які постачають моделі популярних гаджетів, не зупиняє той факт, що відома компанія вже пів року працює в столиці нашої країни.

 За їх словами – результати тут сумні. Всі п’ять продаж були оформлені без видачі фіскальних чеків. Лише 2 магазини "Цитрус" та Еstore  надали документи від ФОП. Інші не надали нічого, лише бланки, де вказана назва торгового закладу.

 Компанія, яка виробляє згадувані популярні моделі гаджетів, має офіційне представництво в нашій країні. Але тільки один гаджет мав позначку про сертифікацію та наклейку офіційного імпортера. Інші 4 з 5 пристроїв – з’явились в продажі контрабандним шляхом. Вітчизняний бюджет при оформленні купівлі на цих п’яти випадках реалізації гаджетів втратив 30 тисяч гривень.

Разом з тим, ще раніше в Офісі президента за його особистої присутності був підписаний меморандум  про взаєморозуміння між представниками Міністерства цифрової трансформації  та представниками Apple Inc. й ТОВ Apple Ukraine.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Криму провалюються новозбудовані дороги: журналісти провели розслідування.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини