Головна Новини Суспільство події Барбул подав позов проти ЗМІ та провайдерів
commentss НОВИНИ Всі новини

Барбул подав позов проти ЗМІ та провайдерів

Журналісти просять правоохоронців дати правову оцінку діям Барбула

9 березня 2021, 17:20 comments1207
Поділіться публікацією:

Слідчі Печерського управління поліції ГУ Нацполіціі Києва розслідують кримінальне виробництво №12020100060003326, відомість про якого внесена до ЕРДР 04.12.2020 року за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 182 ККУ. Потерпілим в даному кримінальному провадженні є Барбул Павло Олексійович. Про це йдеться в позовній заяві Адвокатського об'єднання "Правовий Альянс (Київ)", співробітник якого Марина Мкртичева представляє інтереси Павла Барбуль.

Барбул подав позов проти ЗМІ та провайдерів

Фото з відкритих джерел

Екс-директор ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт" Барбул, за даними "Апострофа", може бути причетний до розтрати коштів ДП в розмірі 55,5 млн грн. Справа перебуває у Вищому антикорупційному суді.

Публікації в ЗМІ про розслідування, яке проводить Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і правоохоронні органи, викликали резонанс. Після чого слідчі Національної поліції відкрили кримінальне провадження та представники Барбула подали в суд позови на 50 тис. грн на ряд ЗМІ: "Апостроф", "ГолосUA", "Главком" та інші сайти. Також позови подані на інтернет-провайдерів "Інтернет Інвест" і "Хостинг Україна", де розміщені деякі з цих сайтів. Паралельно екс-чиновник подав до суду позови, в яких наполягає на необхідності "відшкодування шкоди, заподіяної кримінальним правопорушенням".

Барбул подав позов проти ЗМІ та провайдерів - фото 2

У позові, зокрема, йдеться про те, що зміст цих матеріалів "ставить під сумнів дотримання Барбулем П.А. законодавства України та його моральних якостей, спотворює його ділову репутацію, формує негативну громадську думку про Барбула П.А., руйнує його позитивний імідж і репутацію, тому є такими, що порушують право Барбула П.А. на повагу до його честі, гідності та ділової репутації, що є порушенням недоторканності приватного життя".

Таким чином, Барбул і його адвокат, посилаючись на Конституцію і закони України, вимагають заборонити публікувати інформацію про колишнього чиновника, в тому числі — про його майно, доходи, зв'язки і т.д.

У публікаціях ЗМІ, які екс-чиновник вимагає видалити, зокрема згадуються його бізнес-партнери по біотехнологічному проекту ADAM — колишній керівник Державного космічного агентства Володимир Усов (за даними "Зік.Юа" може бути причетний до розкрадання) і екс-заступник гендиректора " Укроборонпрому "із зовнішньоекономічної діяльності Денис Гурак. За даними журналістів, спочатку засновником ADAMа виступила компанія Володимира Усова Kwambio, в яку кількома роками раніше інвестував $ 500 тис. венчурний фонд Impulse VC, де одним з партнерів є наближений до Кремля російський мільярдер Роман Абрамович. Про це раніше Facebook заявляв і адвокат Масі Найєм.

Також Барбул вимагає заборонити публікацію "Апострофа" " На майно Барбула і інших фігурантів кримінальної справи про розтрату коштів "Спецтехноекспорту" накладено арешт — ГПУ", в якій дано офіційну відповідь відомства на запит видання від 8 грудня 2020 го.

Медіаюристи констатують, що дана справа нагадує недавню ситуацію, коли співробітники Національної поліції намагалися через суд заблокувати українцям доступ до 426-ти сайтам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини