Головна Новини Суспільство події Австрія виступила за введення в експлуатацію "Північного потоку-2": що стоїть за такою заявою
commentss НОВИНИ Всі новини

Австрія виступила за введення в експлуатацію "Північного потоку-2": що стоїть за такою заявою

Шалленберг заявив, що вважає, оскільки газопровід завершено, його потрібно використовувати

13 грудня 2021, 21:50
Поділіться публікацією:

Очільник МЗС Австрії Александр Шалленберг виступив за швидше введення  нового газогону "Північний потік-2", яким голубе паливо качатимуть до європейських країн, минаючи нашу країну, в експлуатацію в ситуації, коли європейська напруга зашкалює у налагодженні стосунків з РФ. Про це інформує німецьке медіа Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Австрія виступила за введення в експлуатацію "Північного потоку-2": що стоїть за такою заявою

В країні виступають за експлуатацію цього трубопроводу(фото з відкритих джерел)

Австрійський посадовець ініціював звернення в Раду міністрів закордонних справ Європейського Союзу, зазначивши, що новий трубопровід  "Північний потік-2" потрібно чим швидше вводити  в експлуатацію.  Дипломат  зазначив, що вважає "помилкою" неодноразово ставити під сумнів експлуатацію трубопроводу, беручи до уваги нещодавні напружені стосунки країн Євроспільноти з Росією через конфлікт в Україні.

За словами Шалленберга, проєкт вже завершений, тепер нам потрібно ним користуватися.

Таким способом, керівник австрійського дипломатичного міністерства  прореагував на критичний вислів очільниці німецького МЗС Анналени Бербок, яка розкритикувала якнайшвидше введення в роботу нового газогону тільки через те, що цей проєкт не відповідає вимогам енергетичних законів ЄС. Вона навіть висловилась, що в разі збройної агресії РФ на територію нашої країни, "Північний потік-2" можуть від’єднати.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Німеччині розповіли, чому припинили сертифікацію "Північного потоку-2".Припинено сертифікацію нового газогону "Північний потік-2", причина цього рішення — побудований газопровід  йде в розріз з відповідністю  норм країн  Євроспільноти. І комплексом інших питань, які пов'язаних з його спорудженням. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини