Головна Новини Суспільство події Apple MacBook перевозили через митницю під виглядом вживаної сільгосптехніки
commentss НОВИНИ Всі новини

Apple MacBook перевозили через митницю під виглядом вживаної сільгосптехніки

Зловживання на Волинській митниці: завершено слідство у справі

сьогодні, 11:34
Поділіться публікацією:

19 вересня 2024 року прокурор САП прийняв рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно 2 співробітників Волинської митниці, злочинні дії яких завдали державі збитків на суму понад 53 млн грн. про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Apple MacBook перевозили через митницю під виглядом вживаної сільгосптехніки

MacBook. Фото з відкритих джерел

Наразі детективами НАБУ за дорученням прокурора САП відкрито матеріали справи стороні захисту для ознайомлення.

У межах досудового розслідування встановлено, що протягом жовтня – грудня 2020 року службові особи Волинської митниці сприяли незаконному переміщенню комп’ютерної техніки "Apple" через міжнародний пункт пропуску "Ягодин" без належної сплати митних платежів, шляхом удаваного імпорту бувшої у використанні сільськогосподарської техніки, механічного обладнання, тощо.

Слідством задокументовано 8 епізодів злочинної діяльності службових осіб Волинської митниці, які умисно не помічали незаконне переміщення товарів, складали підроблені документи за результатами проведення митних формальностей, вносили до автоматизованої системи митного оформлення "Інспектор" неправдиву інформацію, чим незаконно мінімізували митні платежі.

25 липня 2024 року особам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364 та ч. 1 ст. 366 КК України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Стало відомо, скільки нових смартфонів iPhone купують громадяни України кожного міся

Власник мережі "ТехноЇжак" Олексій Гулий під час дискусійної панелі на RAU EXPO 2023 заявив, що кожен місяць 60 тис. українців стають власниками нових айфонів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Page.

За словами Олексія Гулия такий показник тримався практично увесь період від початку повномасштабного вторгнення російських сил у лютому 2022 року. "Тобто гроші в Україні є. Вони, мабуть, здебільшого у військових, і військовим айфони потрібні для роботи і не тільки", — сказав Гулий та додав, що "на цьому ринку все добре".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини