Головна Новини Суспільство події У Києві почали розслідувати захмарне підвищення цін на таксі в перший день локдауну
commentss НОВИНИ Всі новини

У Києві почали розслідувати захмарне підвищення цін на таксі в перший день локдауну

В АМКУ висловили обурення з приводу підняття цін трьома популярними сервісами таксі

7 квітня 2021, 16:10
Поділіться публікацією:

Антимонопольний комітет України (далі — АМКУ) стурбований різким підвищенням цін на таксі в столиці у перший день жорсткого карантину. В АМКУ мають намір перевірити можливі ознаки порушення, передбачені частиною третьою статті 6 Закону України "Про захист економічної конкуренції". Про це повідомив голова АМКУ в Київській області Олексій Хмельницький, передає ТСН.

У Києві почали розслідувати захмарне підвищення цін на таксі в перший день локдауну

АМКУ почав розслідувати захмарне підвищення цін на таксі в Києві у перший день локдауну - фото з відкритих джерел

Чиновник стверджує, що в перший день столичного локдауну популярні сервіси, які надають послуги таксі, швидко скористалися введенням обмежень щодо роботи громадського транспорту і підняли ціни у два-три рази. За словами Хмельницького, в АМКУ з цього приводу надійшло безліч скарг від жителів Києва.

"Особливо киян вразила цінова політика таких компаній, як Uber, Bolt і Uklon, які мають левову частку замовлень в Києві. Варто зазначити, що перші дві мають іноземне коріння і працюють через відповідні програми. Таку кількість скарг ми не можемо ігнорувати", — заявив Хмельницький.

Тепер Київське відділення АМКУ почало розбиратися в дотриманні учасниками ринку правил надання транспортних послуг і організації перевезень пасажирів.

Нагадаємо, що 5 квітня в Києві розпочалася дія локдауну. Деякі служби таксі несподівано підняли вартість на свої послуги. Тарифи зросли майже втричі. Якщо раніше від проспекту Відрадний до станції метро "Університет" можна було доїхати за 75-90 гривень, то нині ціни становлять 190-210 гривень. Якщо ж вам потрібно дістатися з лівого берега на правий, вартість поїздки складе від 280 до 380 гривень. Якщо ж потрібно поїхати на велику відстань — доведеться витратити близько 600 гривень.

Раніше "Коментарі" писали, що однією з найбільш обговорюваних тем в українському сегменті інтернету за понеділок, 5 квітня, став карантин у столиці. Головними героями дня стали київські таксисти, які встановили майже космічні ціни за поїздки містом. "Коментарі" поцікавилися настроями в соцмережах і зібрали для читачів кращі меми, фотожаби, а також правдиві обурення громадян.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини