Головна Новини Суспільство події Американські вчені назвали засоби гігієни, які можуть викликати рак
commentss НОВИНИ Всі новини

Американські вчені назвали засоби гігієни, які можуть викликати рак

Ці засоби зустрічаються в щоденному догляді практично кожної людини

23 грудня 2020, 10:10
Поділіться публікацією:

Американські вчені склали список небезпечних засобів, які можуть спровокувати ризик багатьох захворювань, серед яких ожиріння, діабет, а також онкологія. У цей список потрапили й деякі популярні засоби гігієни.

Американські вчені назвали засоби гігієни, які можуть викликати рак

ФОТО: З відкритих джерел

Найбільш небезпечними дослідники визнали з'єднання полібромованих дифенілових ефірів, а також групи перфторалкільних і поліфторалкільних. На думку вчених, ці речовини здатні викликати не тільки перераховані вище захворювання, а ще й проблеми з серцем, хвороби щитовидної залози або безпліддя. Але найбільшу небезпеку вони представляють тому, що можуть спровокувати розвиток онкології, зокрема раку молочної залози або яєчників.

Зазначені вище хімічні речовини використовуються під час виготовленні зубних ниток, які присутні в щоденному догляді більшості людей. Також велику небезпеку несе іонол, який використовується не тільки в цьому засобі гігієни, а ще й у виготовленні відбілювальних зубних паст. Його надлишок також негативно позначається на здоров'ї та збільшує ризик розвитку раку.

"У щетині виникають мікротріщини, де накопичується антибіотик триклозан. Його іноді додають в зубні пасти, так як він захищає ясна від запалення. Однак у великих кількостях ця речовина сприяє гормональним порушенням", — також говориться в дослідженні.

Нагадаємо, що раніше вчені успішно випробували новий метод терапії раку. Фахівці розробили препарат, який припиняє розмноження ракових клітин.

Також видання "Коментарі" повідомляло, що нова терапія онкологічних захворювань продовжила життя пацієнтів у два рази.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини