Головна Новини Суспільство події Агенти Кремля в Україні: СБУ викрила зрадників в трьох областях
commentss НОВИНИ Всі новини

Агенти Кремля в Україні: СБУ викрила зрадників в трьох областях

СБУ та поліція затримали групи підпалювачів, які працювали на російські спецслужби

сьогодні, 13:45
Поділіться публікацією:

Служба безпеки України та Національна поліція затримали сімох осіб, які підпалювали військові автомобілі та залізничні об’єкти в Одеській, Дніпропетровській і Черкаській областях. За даними слідства, затримані виконували завдання російських спецслужб, використовуючи для підпалів легкозаймисті речовини. Після скоєння злочинів вони знімали відео і відправляли їх російським кураторам.

Агенти Кремля в Україні: СБУ викрила зрадників в трьох областях

СБУ зупинила диверсантів на Одещині, Дніпропетровщині та Черкащині

На Дніпропетровщині затримали двох підлітків з Нікопольського району, яким по 16 років. Вони підпалили автомобіль Збройних сил України та релейну шафу, яка забезпечувала роботу залізниці. Перед цим вони виконували тестові завдання від своїх кураторів — малювали символи "Z" на стінах будівель.

Агенти Кремля в Україні: СБУ викрила зрадників в трьох областях - фото 2

Агенти Кремля в Україні: СБУ викрила зрадників в трьох областях - фото 3

На Черкащині було затримано двох хлопців з Умані, віком 16 та 21 рік. Вони підпалили два автомобілі, які належали ЗСУ та проходили ремонт після використання на фронті.

В Одеській області затримали трьох осіб, які підпалили вісім релейних шаф на залізничних лініях. Це мало на меті порушити логістику українських військ на південному напрямку.

Агенти Кремля в Україні: СБУ викрила зрадників в трьох областях - фото 4

Всім затриманим пред’явлено звинувачення за кількома статтями Кримінального кодексу України. Їм загрожує від 8 років позбавлення волі до довічного ув’язнення з конфіскацією майна. Операція з їхнього затримання була проведена СБУ та Національною поліцією за підтримки прокуратури.

“Наразі всім затриманим повідомлено про підозру (відповідно до вчинених злочинів) за такими статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 113 (диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану); ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, вчинене за попередньою змовою групою осіб); ч. 2 ст. 194 (умисне пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу)”, — йдеться в повідомленні СБУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини