Головна Новини Суспільство події Адмінкорпус НАУ звільнили від «спортсменів» ексректора Ісаєнка
commentss НОВИНИ Всі новини

Адмінкорпус НАУ звільнили від «спортсменів» ексректора Ісаєнка

Ситуацію врегулювали правоохоронці

27 жовтня 2020, 12:15 comments1542
Поділіться публікацією:








Сьогодні вранці головний адмінкорпус Національного авіаційного університету звільнили від осіб спортивної статури, яких найняв звільнений ексректор вишу Володимир Ісаєнко. Про це повідомили в НАУ.

Адмінкорпус НАУ звільнили від «спортсменів» ексректора Ісаєнка

Ситуацію врегулювали правоохоронці, зокрема, поліцейський полк особливого призначення # 1. Обійшлося без силових зіткнень і провокацій.


Як повідомили в НАУ, найняті Ісаєнком "спортсмени" блокували доступ співробітників до університету останні кілька днів, стояли на входах адмінкорпусу, не пропускали викладачів на робочі місця, незаконно використовували газові балончики. Деяким потерпілим вчора довелося надавати допомогу, приїжджали лікарі швидкої допомоги.

Додамо, що в поліції спростували заяви Ісаєнка про нібито "рейдерське захоплення" НАУ, пояснивши, що колишнє керівництво ВНЗ намагалося перешкоджати новому приступити до своїх обов'язків.

"Там немає рейдерського захоплення. Там виник конфлікт між новим призначеним і попереднім керівниками. Виїжджала слідчо-оперативна група, керівник відділу поліції цієї території обслуговування, взяли заяви у обох сторін", — уточнювала прес-секретар Солом'янського районного управління поліції Києва Олена Мошко.

Нагадаємо, згідно з рішенням кадрової комісії МОН, колишній ректор НАУ Володимир Ісаєнко був звільнений. Відповідне рішення прийнято ще 7 жовтня, і з тих пір екскерівник перебуває на лікарняному. 15 жовтня відбулися засідання Наглядової ради НАУ, члени якого одностайно підтримали наказ про звільнення Ісаєнка.

Іншим наказом МОН, в.о. ректора НАУ з 23 жовтня 2020 призначений Рімідас Хращевський (раніше очолював НАУ при міністрі освіти Сергієві Квітові). Крім наказу про призначення, Хращевський вже отримав реєстрацію в Мін'юсті, як єдиний законний в.о. ректора університету.

Адмінкорпус НАУ звільнили від «спортсменів» ексректора Ісаєнка - фото 2

Але незважаючи на це, особиста охорона Ісаєнко всіляко перешкоджала роботі нового керівника фізично. А також поширювала в ЗМІ недостовірну інформацію про "рейдерство" вишу.

ЗМІ повідомляли, що Ісаєнко кілька разів намагався скликати Трудову конференцію НАУ в свою підтримку, а також заднім числом підписував накази про призначення нових проректорів, вже після свого офіційного звільнення.

Крім того, як тільки Рімідас Хращевський приступив до виконання своїх обов'язків в НАУ, Ісаєнко спробував заблокувати його роботу за допомогою судової ухвали ОАСК. Однак, вона оскаржена і не підлягає виконанню.

В. о. ректора Рімідас Хращевський, коментуючи ситуацію говорить, що йому шкода спостерігати за тим, як колишнє керівництво перетворює НАУ в інструмент маніпуляцій.

"З'являються політичні гасла на сайті (університету, — ред.)... Але я вважаю, що не повинно бути ніяких маніпуляцій, не можна використовувати ні студентів, ні колектив. Одні повинні вчитися, інші — працювати. І перетворювати в політичний скандал це, я вважаю, неправильно. Тому зроблю все, що від мене залежить, щоб стабілізувати ситуацію, щоб університет працював і розвивався", — зазначив керівник вишу.

Раніше повідомлялося, що ексректор НАУ Ісаєнко намагається заблокувати роботу вишу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини