Головна Новини Суспільство Біженці Житло для внутрішньо переміщених осіб: скільки кредитів видали
commentss НОВИНИ Всі новини

Житло для внутрішньо переміщених осіб: скільки кредитів видали

Пільгову позику можна оформити на 30 років під 3% річних

2 січня 2023, 12:30
Поділіться публікацією:

Внутрішньо переміщені особи отримали 572 пільгових іпотечних кредити на придбання житла, з них 336 – видано у 2022 році. Сумарно на ці цілі виділили понад 766 млн гривень. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

Житло для внутрішньо переміщених осіб: скільки кредитів видали

Фото: https://pixabay.com/


У відомстві нагадали, що надання пільгових кредитів реалізується в межах спільного проєкту Мінреінтеграції та Держмолодьжитла. Програма стартувала у 2021 році, була призупинена 24 лютого, й поновилася у серпні 2022-го.


Восени минулого року уряд розширив можливості участі у програмі. Так, якщо раніше умови передбачали позики терміном до 20 років, то тепер їх можна оформити на 30 років. Ставка за кредитом становить 3% річних, виходячи з нормативної площі житла 52,5 кв. м на особу чи сім’ю з двох осіб і додатково 21 кв. м на кожного наступного члена сім’ї. Крім того, якщо раніше громадяни могли обирати житло, яке реконструйовано не більше ніж 25 років тому, то тепер мають можливість обирати помешкання, виходячи з нормативу до 35 років. Разом з тим, нова редакція програми передбачає розширення її дії на учасників, які мають житло на території громад, де ведуться бойові дії або які перебувають у тимчасовій окупації. 


Як відомо, проєкт "Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб" фінансується за рахунок ґранту уряду Німеччини через німецький державний банк Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW). Охочі взяти участь у програмі можуть подати заявку через портал "Дія" або звернутися до регіональних управлінь Держмолодьжитла.


“Коментарі” писали, що 27 грудня Кабінет міністрів прийняв постанову, яка дозволить продовжити виплату соцдопомоги, яка мала бути припинена під час воєнного стану. Зокрема, це соціальні виплати для дітей з інвалідністю, а також дітей, позбавлених батьківського піклування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини