Головна Новини Суспільство Біженці Як проходить евакуація з Донеччини: куди вивозять людей
commentss НОВИНИ Всі новини

Як проходить евакуація з Донеччини: куди вивозять людей

Евакуація мешканців Донеччини триває: зараз їх приймає Черкаська область

сьогодні, 16:11
Поділіться публікацією:

Обов’язкова евакуація населення з Донецької області до безпечних регіонів проводиться із серпня 2022 року. У жовтні евакуаційні поїзди з Донеччини курсуватимуть на Черкащину 1 раз на 4 дні. Сьогодні таким рейсом було евакуйовано 44 людини, серед яких 12 дітей та особи з інвалідністю. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції.

Як проходить евакуація з Донеччини: куди вивозять людей

Евакуація мешканців Донеччини. Фото: ДСНС

Після прибуття потяга евакуйовані отримали продукти харчування, гуманітарну і психологічну допомогу. Крім того, було організовано їх транспортування до приймаючих громад.

Нагадаємо, що евакуація здійснюється безкоштовно. Щоб виїхати до безпечного регіону, можна залишити заявку за телефонами: 0 800 500 121, (073) 050-01-21 (WhatsApp, Telegram, Viber, Signal).

Для запису на евакуацію тяжкохворих і людей з інвалідністю діє номер: 0 800 332 614.

Також про бажання виїхати можна повідомити на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції за номером 1548. Для повідомлень через месенджери WhatsApp/Telegram/Viber діє номер: (096) 078-84-33.

Зазначимо, що наступний евакуаційний поїзд із Донеччини до Черкаської області вирушить 10 жовтня. З номерами гарячих ліній громад для попереднього запису можна ознайомитися за посиланням.

Як проходить евакуація з Донеччини: куди вивозять людей - фото 2
Як проходить евакуація з Донеччини: куди вивозять людей - фото 3

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Громадам Донеччини допоможуть пережити зиму: деталі

Відповідну допомогу було розподілено між Олександрівською, Новодонецькою, Краматорською, Миколаївською громадами та комунальним підприємством "Вода Донбасу". Про це повідомив начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін на своїй фейсбук-сторінці, інформує портал "Коментарі".

Генератори стануть додатковими джерелами живлення для закладів соціальної сфери, охорони здоров’я та інших об’єктів критичної інфраструктури напередодні опалювального сезону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини