Головна Новини Суспільство Біженці Від Литви до Іспанії: де українцям найлегше знайти роботу
commentss НОВИНИ Всі новини

Від Литви до Іспанії: де українцям найлегше знайти роботу

Інтеграція українських біженців у Європі: Німеччина перебуває на середньому рівні за зайнятістю

22 липня 2024, 18:02
Поділіться публікацією:

Рівень зайнятості українських біженців у Європі варіюється від країни до країни, при цьому Німеччина знаходиться приблизно посередині з показником 27% , — повідомляють “Коментарі” з посиланням на джерела в Нюрнберзькому інституті дослідження ринку праці та професій (IAB).

Від Литви до Іспанії: де українцям найлегше знайти роботу

Як українські біженці адаптуються у різних країнах

У той час як Литва, Данія та Польща демонструють найкращі результати, країни на кшталт Фінляндії та Іспанії показують найгірші результати інтеграції.

На початок 2024 року зайнятість українців у Німеччині досягла 27%. У Литві цей показник становить 57%, у Данії – 53%, а у Польщі – 48%. Навпаки, у Фінляндії, Норвегії, Румунії та Іспанії рівень зайнятості виявився нижчим за 20%.

Експерти зазначають, що високий рівень зайнятості характерний для країн з орієнтацією на тимчасове перебування біженців, де вони швидко залучаються до трудової діяльності, інколи без урахування кваліфікації та складних умов.

Особливості інтеграційних стратегій впливають рівень зайнятості. У країнах, що дотримуються моделі "насамперед мову", біженці спочатку навчаються мови та проходять процес визнання кваліфікацій, що сприяє їхньому стабільному включенню на ринок праці.

У країнах із високим рівнем безробіття біженці стикаються з більшою конкуренцією, що ускладнює їхню інтеграцію. Тим не менш, державні виплати в Німеччині незначно впливають на швидкість інтеграції біженців на ринок праці.

Рівень знань англійської мови та наявність дитячо-сімейних програм також впливають на успішну інтеграцію.

Німеччина, приймаючи українських біженців, має на меті не просто їхню швидку інтеграцію, а й довгострокове включення до суспільства через мовні програми та професійне навчання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини