Головна Новини Суспільство Біженці В Україну повернули дітей з окупації: що їм довелося пережити
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україну повернули дітей з окупації: що їм довелося пережити

Діти з мамами були на окупованих територіях не за власним бажанням

сьогодні, 16:36
Поділіться публікацією:

Сьогодні ще шість українських дітей разом зі своїми мамами повернулися з тимчасово окупованих територій Херсонської, Запорізької областей та АР Крим у рамках ініціативи Президента України BringKidsBack. Про це повідомив керівний Офісу Президента Андрій Єрмак, інформує портал "Коментарі".

В Україну повернули дітей з окупації: що їм довелося пережити

Повернення дітей з окупації. Фото: Дмитро Лубінець

Це діти, віком від 3 до 17 років. Вони пережили складні випробування під час перебування в окупації.

"Їх змушували навчатися у російських школах, де велика частина навчального процесу була наповнена пропагандою. У разі відмови, їхніх батьків шантажували, погрожуючи позбавленням батьківських прав, незаконними обшуками та допитами. Деякі діти мали проблеми зі здоров'ям, проте не могли отримати необхідне лікування та медикаменти.

Одна з родин була змушена переховуватись, аби уникнути примусу дитини відвідувати російську школу. Вони жили в постійному страху бути викритими, що могло призвести до вилучення дитини або незаконного арешту батьків. Дитина продовжувала навчатися в українській школі онлайн", – зазначив Єрмак.

Завдяки спільним зусиллям було забезпечене безпечне повернення цих сімей. Тепер вони в безпеці та отримують необхідну підтримку.

Представники Омбудсмана з прав людини Дмитра Лубінця у Івано-Франківській, Черкаській, Львівській, Житомирській областях долучилися до роботи з родинами з метою їх реінтеграції за новим місцем проживання.

"В межах зустрічей були долучені представники місцевої влади, благодійні фонди, зокрема, БФ "Рокада", БФ "BGV". Сім’ям допомогли з пошуком місць тимчасового проживання, оформленням та поновленням необхідних документів, працевлаштуванням та зарахуванням дітей до навчальних закладів, надано фінансову та гуманітарну допомогу", – повідомив Лубінець.

В Україну повернули дітей з окупації: що їм довелося пережити - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини