Головна Новини Суспільство Біженці В одній з країн ЕС зросли виплати на житло для українців: що змінилося
commentss НОВИНИ Всі новини

В одній з країн ЕС зросли виплати на житло для українців: що змінилося

На початку липня цього року в Чехії перебувало приблизно 362 тисячі осіб з тимчасовим захистом

5 серпня 2024, 10:50
Поділіться публікацією:

З 1 вересня в Чехії вводять нові правила для біженців, які шукають житло. Тепер держава платитиме більше грошей тим, хто найбільше цього потребує. Це допоможе українцям краще влаштовуватися і швидше адаптуватися в новій країні.

В одній з країн ЕС зросли виплати на житло для українців: що змінилося

У Чехії підвищили виплати для українських біженців

Раніше українські біженці в Чехії могли безкоштовно жити до 150 днів. За новими правилами, цей термін скоротили до 90 днів. Після цього біженці мають самі знайти житло на ринку або оплачувати його вже самостійно.

Наразі в Чехії зареєстровано приблизно 362 тисячі осіб з тимчасовим захистом, і з них близько 97 тисяч отримують допомогу від держави. Вразливі категорії, як-от діти, студенти, вагітні жінки, літні люди та інваліди, з вересня отримуватимуть більше грошей на житло. Виплати можуть зрости на 1600 крон (близько 63 євро) на місяць.

Допомога на проживання збільшиться до 6000 крон (близько 237 євро) на місяць для тих, хто живе у реєстрованому житлі, і до 4000 крон (близько 158 євро) для тих, хто у незареєстрованому. Це допоможе біженцям краще впоратися з витратами на оренду житла.

Уряд Чехії сподівається, що збільшення допомоги на житло допоможе біженцям швидше стати на ноги і відчути себе більш захищеними. Проте деякі організації стверджують, що потрібно ще більше підтримки, особливо у забезпеченні доступу до роботи та освіти.

Читайте також на порталі “Коментарі” — У Швеції зменшилась частка українських біженців, які планують повернутись додому після закінчення бойових дій в Україні. Крім того, усе більше біженців з України інтегруються у Швеції та планують залишитись в країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини