Головна Новини Суспільство Біженці В одній із країн Євросоюзу готують тестування українських школярів. Що перевірятимуть
commentss НОВИНИ Всі новини

В одній із країн Євросоюзу готують тестування українських школярів. Що перевірятимуть

Через кілька місяців у Чехії мають намір провести масове тестування серед українських школярів на знання чеської мови, повідомляє ukraina.radio.cz. За його результатами будуть розроблені заходити для більш ефективного навчання іноземців

19 лютого 2024, 19:11
Поділіться публікацією:

У Чехії, де навчаються 50 000 українських дітей, мають намір організувати для них масове тестування на знання чеської мови.

В одній із країн Євросоюзу готують тестування українських школярів. Що перевірятимуть

Українські школярі

При цьому міністр освіти Мікулаш Бек підкреслив, що плановане суцільне тестування є важливою умовою, щоби отримати розуміння наскільки ефективно чеська мова викладається іноземцям.

"Цілком зрозуміло, що досвід із інтеграцією українських дітей вказує, що ми, на відміну від таких країн, як Німеччина чи Австрія, не були готові надавати навчання чеської мови для іноземців у достатньому масштабі",
– підкреслив Мікулаш Бек.

За даними Міносвіти, тестування ймовірно буде організоване через два місяці. При цьому, так поки не розповідають, яким чином воно буде організовано. Разом з тим, в міністерстві підкреслили, що за результатами тестування будуть розроблені заходи для ефективнішого навчання дітей-іноземців.

І ще, як додали в міністерстві, уже з другого семестру, викладання чеської мови як іноземної можуть посилити.

Нагадаємо, як розповідав портал "Коментарі", Чехія є надійним партнером України у війні з Росією. Зокрема, влада Чехії знайшла у третіх країнах сотні тисяч артилерійських боєприпасів, які можуть допомогти Україні за лічені тижні подолати снарядний голод. Для цього Києву необхідно заручиться фінансовою підтримкою США, Німеччини, Швеції та інших країн. План забезпечення України артилерійськими снарядами на Мюнхенській безпековій конференції озвучив президент Чехії Петр Павел.

Також "Коментарі" розповідали, що президент Чехії, колишній голова Військового комітету НАТО Петр Павел заявив, що контрнаступ України не виправдав очікувань, а найближча зима буде непростою для Збройних сил України.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини