Головна Новини Суспільство Біженці В Ізраїлі суд змусив уряд надати українським біженцям «колективний захист»
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ізраїлі суд змусив уряд надати українським біженцям «колективний захист»

Суд зобов'язав управління у справах іммігрантів впродовж місяця надати всім українським біженцям в Ізраїлі візу з широкими правами, яка гарантує колективний захист, повідомляє ізраїльське видання Makorrishon

8 лютого 2024, 14:08
Поділіться публікацією:

Суд Ізраїлю ухвалив, МВС повинне видати візу усім українським біженцям, які знаходяться в країні. Відповідну ухвалу винесла суддя Світового суду Тель-Авіва Міхаль Агамон-Гонен. За її словами, влада майже два роки не могла сформулювати політику щодо українських біженців, тому довелося втрутитися суду.

В Ізраїлі суд змусив уряд надати українським біженцям «колективний захист»

Українські біженці в Ізраїлі

Міхаль Агамон-Гонен зобов'язала управління у справах іммігрантів впродовж місяця надати всім українським біженцям в Ізраїлі візу.

Відомо, що віза дає статус тимчасового жителя країни. Її отримувачі мають право на роботу, медичне обслуговування, освіту тощо.

Окрім того, інформацію про рішення суду підтвердили у посольстві України в Ізраїлі.

"Окружний суд Тель-Авіва виніс ухвалу про надання громадянам України, які перебувають в Ізраїлі та підпадають під дію директиви про колективний захист, візи типу 2А5 строком до 31 грудня 2024 року із можливістю продовження",
— сказано в повідомленні посольства.

В українському посольстві відзначили, що візи мають бути видані не пізніше 3 березня. Також судом зобов’язано МВС Ізраїлю опублікувати відповідну інформацію на офіційному сайті міністерства до 25 лютого.

Відомо, що раніше МВС Ізраїлю ухвалило рішення про продовження терміну перебування для біженців з України та дозволило працевлаштування. Тобто, українцям не потрібно було звертатися до відділень МВС Ізраїлю для продовження терміну дії туристичної візи, однак, громадяни України не отримували жодних документів, що спричиняло певні незручності.

"Відтепер українці матимуть можливість отримати іменний документ, який підтверджує їхній статус в країні, що спростить проживання в Ізраїлі"
, — повідомили в посольстві.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", український посол розкритикував Ізраїль та заявив, що ізраїльський уряд знущається над нашими громадянами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини