Українських біженців у ЄС чекають зміни: ЗМІ дізналися про подробиці

ЄС розробив новий план міграції

Євросоюз погодив та представив новий план для протидії нелегальній міграції. Зміни також зачеплять і українців. Представляючи план президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що він включає 10 пунктів. Політик анонсувала "інноваційні засоби протидії нелегальній міграції". Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише RMF FM.

Зазначається, що Урсула фон дер Ляєн заявила, що варто розглянути можливість організації центрів для мігрантів, які не мають права на притулок, за межами країн ЄС. Також вона оголосила про нові правила, які зроблять ефективнішим повернення мігрантів до країн походження.

Новий план також передбачає зміну правил, що регулюють довгострокове перебування українських біженців у країнах Євросоюзу, але що саме зміниться, поки що невідомо.

Читайте також на порталі "Коментарі" - українським біженцям більше не надаватимуться безкоштовне житло: в якій країні нові правила.

Також видання "Коментарі" повідомляло – кількість поляків, які вважають, що їхня країна має приймати українських біженців, досягла рекордно низького показника – лише кожен другий поляк підтримує біженців з України. Крім того, більшість поляків вважають, що українські чоловіки призовного віку мають повернутися до України.

Раніше "Коментарі" писали - в уряді Німеччини вже врегулювали всі спірні моменти та погодили законопроект, який запроваджує жорсткіші вимоги для одержувачів соціальної допомоги (Bürgergeld). Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у повідомленні Федерального міністерства праці та соціальних питань Німеччини.