Головна Новини Суспільство Біженці Українські авто в Німеччині: як зміняться правила для перереєстрації з жовтня
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські авто в Німеччині: як зміняться правила для перереєстрації з жовтня

Українці в Німеччині: тепер авто потрібно перереєструвати на німецькі номери

сьогодні, 15:30
Поділіться публікацією:

З початку жовтня українці, які живуть в Німеччині та мають автомобілі, що вже рік перебувають у цій країні, повинні будуть замінити свої українські номери на німецькі. Це нове правило введене німецьким міністерством транспорту, яке вимагає, щоб всі авто, що довго знаходяться в країні, були зареєстровані за місцевими стандартами.

Українські авто в Німеччині: як зміняться правила для перереєстрації з жовтня

Зміни для українців у Німеччині: обов'язкова перереєстрація авто

Автовласникам необхідно підготувати низку документів для реєстрації: паспорт з іменем і прізвищем написаними латиницею, свідоцтво про допуск авто до дорожнього руху в Україні, та страховий поліс. Важливо, що всі документи мають бути у паперовому вигляді, адже цифрові версії не приймаються.

Після того, як авто буде перереєстровано, українські номери потрібно буде замінити на німецькі. Також, авто потрібно буде заново зареєструвати в німецькій митниці. Для українських біженців існує пільга: вони можуть ввезти свої авто та інше особисте майно без сплати мита.

Не зазначено, скільки саме українських машин в Німеччині належить перереєструвати, але згідно з раніше діючими правилами, українці могли отримати виняток із цього правила, якщо доводили, що у них є страховка і що авто в безпечному стані для дорожнього руху.

Читайте також на порталі “Коментарі” — Майже кожен другий український біженець у Чехії зазнає депресії, а кожен п'ятий — серйозного занепокоєння. Ці дані були отримані в результаті дослідження, яке провели Соціологічний інститут Академії наук Чехії та Національний інститут SYRI. Проте багато українців не хочуть визнавати ці проблеми і не шукають допомоги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини