Головна Новини Суспільство Біженці Українці у Словаччині можуть отримати нову допомогу від ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці у Словаччині можуть отримати нову допомогу від ООН

Отримайте допомогу у Словаччині: нова програма для українців від ООН

26 червня 2024, 12:34
Поділіться публікацією:

Цього року українські біженці, які проживають у Словаччині, матимуть можливість звернутися за фінансовою підтримкою від Організації Об'єднаних Націй у справах біженців (УВКБ ООН) та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Сума виплати залежатиме від рівня соціальної вразливості та розміру сім'ї з метою забезпечення підтримки тим, хто перебуває у найскладніших обставинах.

Українці у Словаччині можуть отримати нову допомогу від ООН

Українці у Словаччині можуть отримати нову допомогу від ООН

Хто може отримати допомогу

Допомога призначена для тих, хто приїхав до Словаччини після 1 січня 2024 року та зазнає фінансових труднощів. Це можуть бути люди без постійної роботи, з доходом нижче за прожитковий мінімум, одинокі батьки з двома і більше дітьми, сім'ї з трьома і більше дітьми, люди похилого віку старше 60 років, які не мають працюючих членів сім'ї, а також люди з серйозними захворюваннями або інвалідністю.

Процедура отримання допомоги

Для отримання допомоги необхідно записатись на співбесіду по телефону, доступному через лінії довіри організації. Після попередньої перевірки та подання заявки кандидату відправлять SMS з датою та місцем особистої реєстрації. На співбесіді потрібно надати низку документів, включаючи паспорт, словацький номер телефону, номер банківського рахунку, а також документи, що підтверджують статус та здоров'я.

Виплата допомоги

Сума допомоги розраховується на основі кількості членів сім'ї, їх віку та категорії вразливості. Виплати провадяться через Western Union, і при отриманні грошей необхідно мати при собі посвідчення особи. Приблизну суму можна визначити за допомогою онлайн-калькулятора на сайті УВКБ ООН.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини