Головна Новини Суспільство Біженці Українці у Польщі мають новий обов'язок: про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці у Польщі мають новий обов'язок: про що мова

Польща вводить техогляд для українських авто: нові правила для безпеки на дорогах

сьогодні, 11:11
Поділіться публікацією:

Відтепер водіїв українських автомобілів, які перебувають у Польщі, зобов’яжуть проходити технічний огляд авто. Польське радіо Trojka повідомляє, що кількість таких авто сягає мільйона, а за оцінками експертів — навіть до двох мільйонів. Тому поляки планують унормувати це питання для покращення безпеки.

Українці у Польщі мають новий обов'язок: про що мова

Нові вимоги для українських авто у Польщі: техогляд стане обов’язковим

Згідно з польськими законами, кожен іноземець, який перебуває в країні більше пів року, повинен перереєструвати свою машину. Для українців цей термін продовжено до одного року. Це означає, що після цього часу власники автомобілів будуть зобов’язані пройти техогляд. Проте українські автомобілі до 3,5 тонн досі не підлягали обов'язковим перевіркам, як того вимагає польське законодавство для місцевих авто.

Очільник Управління автостраховиків Польщі Маріуш Віхтовський зазначив, що проблеми виникають не через правила, а через їх виконання. Він підкреслив, що на дорогах багато автомобілів із технічними несправностями, які потрібно усунути, аби уникнути аварій.

Поліція Польщі також звертає увагу на цей аспект. Комісар Антоній Жичковський з дорожньої поліції пояснив, що під час перевірок поліцейські оглядають стан автомобіля. Якщо машина не відповідає технічним вимогам, правоохоронці можуть вилучити реєстраційний документ та направити авто на техогляд.

Щодо страхових виплат у разі аварії, то, за словами Віхтовського, навіть якщо авто не перереєстроване, головне — наявність чинного страхування або "Зеленої карти". У такому разі компенсація все одно буде виплачена. Якщо ж страхування відсутнє, то виплату здійснить Гарантійний страховий фонд, за стандартними правилами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини