Головна Новини Суспільство Біженці Три країни ЄС озвучили рішення щодо українських чоловіків з недійсними закордонними паспортами
commentss НОВИНИ Всі новини

Три країни ЄС озвучили рішення щодо українських чоловіків з недійсними закордонними паспортами

Кілька країн ЄС озвучило свою позицію щодо можливості депортувати українських чоловіків через недійсні закордонні паспорти.

28 квітня 2024, 08:58 comments4618
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

МЗС України прийняло рішення обмежити послуги для українських чоловіків призовного віку за кордоном. Таким чином українці у віці 18-60 років зіткнулись з проблемою оформити документи та продовжити дію свого паспорта. На такі дії відреагували країни Європи, які повідомили, чи будуть видавати Україні чоловіків з недійсними закордонними паспортами.

Три країни ЄС озвучили рішення щодо українських чоловіків з недійсними закордонними паспортами

Країни ЄС відреагували на обмеження для українських чоловіків за кордоном. Фото з відкритих джерел

Перша країна, яка прокоментувала рішення МЗС стала Польща. Міністр оборони Владислав Косиняк-Камиш заявив, що його країна буде допомагати у поверненні українських чоловіків на Батьківщину, проте не вказав на конкретні кроки. Через кілька днів після заяви міністра оборони, з’явилась нова інформація від міністра внутрішніх справ Польщі Марчіна Кервінського, який вказав, що "Польща надасть тимчасовий захист для українських біженців без паспорта".

Після Польщі на рішення МЗС України щодо обмеження відреагувала Литва. Міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас заявив, що його країна буде вивчати польський досвід щодо можливості повернути військовозобов’язаних чоловіків в Україну.

Німеччина також висловилась щодо українських чоловіків за кордоном. В країні, де перебуває близько мільйона українських біженців, зазначили, що продовження статусу біженця в країні не потребує наявності закордонного паспорта.

Наразі лише три країни офіційно прокоментували рішення України про обмеження для українських чоловіків призовного віку за кордоном, однак ще раніше Австрія, Чехія та Угорщина заявляли, що не видаватимуть біженців з України, зокрема чоловіків призовного віку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український посол у Польщі пояснив про ситуацію в країні та рішення щодо обмеження на видачу документів для військовозобов'язаних.

Також "Коментарі" писали про реакцію Офісу президента щодо заборони надання консульських послуг для чоловіків віком 18-60 років.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Анатолий

29 квітня 2024, 21:48

Я ДУМАЮ ЧТО В ПЕРВЫХ РЯДАХ НА ОБНОВЛЕНИЯ ДОКУМЕНТОВ В ТЦК БУДУТ ДЕТИ ...Данилова .Порошенка и прочих деятелей власти...и они первые вернуться на защиту Родины ..Вот когда в окопах будут такие ухылянты как Арахамия . Коля Тищенко тагда и я присоединюсь к ним не смотря на инвалидность..а то как то мне страшно подумать что они будут делать в тылу


Новини