Головна Новини Суспільство Біженці Тисячі українців в Ірландії зіткнуться з новими проблемами
commentss НОВИНИ Всі новини

Тисячі українців в Ірландії зіткнуться з новими проблемами

Уряд Ірландії уріже виплати українським біженцям

26 липня 2024, 18:30
Поділіться публікацією:

Уряд Ірландії ухвалив рішення про суттєве скорочення соціальної допомоги тисячам українських біженців, які проживають у країні. Нові правила, які набувають чинності у вересні, торкнуться тих, хто прибув до Ірландії після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну у 2022 році та проживає у державному житлі на повному пансіоні.

Тисячі українців в Ірландії зіткнуться з новими проблемами

У країні ЄС готують різке скорочення виплат українцям

Згідно з новими правилами, щотижневі виплати для дорослих українців скоротяться з 232 євро до 38,80 євро, а для дітей – до 29,80 євро. Це рішення стосуватиметься близько 19 000 українських біженців, які нині не працюють і отримують повну соціальну підтримку від держави.

Уряд Ірландії пояснює своє рішення необхідністю забезпечити послідовний підхід до підтримки біженців, незалежно від часу їхнього прибуття в країну. Раніше аналогічні скорочені виплати було запроваджено для біженців, які прибули після 14 березня 2024 року.

Нові правила також передбачають, що з 14 березня розміщення за рахунок держави новоприбулим надається лише протягом 90 днів. Після цього вони мають самостійно шукати житло.                         

Рішення ірландського уряду викликало неоднозначну реакцію у суспільстві. Одні вважають його справедливим і необхідним для підтримки фінансової стійкості системи соціальної допомоги, інші критикують за недостатню турботу про найуразливіші групи біженців.     

Українські біженці, яких торкнуться нових правил, почнуть отримувати скорочені виплати з 12 вересня. Повідомлення про майбутні зміни будуть надіслані їм у серпні.                                                     



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини