Головна Новини Суспільство Біженці РФ націлилися на українських біженців в Європі: яку операцію проти них починає
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ націлилися на українських біженців в Європі: яку операцію проти них починає

Росія почала потужну кампанію, спрямовану на українських біженців, які знаходяться в Європі

21 серпня 2024, 19:16 comments3506
Поділіться публікацією:

Росія готує проти України нові провокації, попередили в Головному управлінні розвідки Міноборони. Цього разу провокації будуть влаштовані в країнах Європи, їх спрямують на українських біженців, повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький. За його словами, країна-агресор поставила мету — переконати людей, які покинули країну через війну, не повертатися назад.

РФ націлилися на українських біженців в Європі: яку операцію проти них починає

Українські біженці

За його інформацією, Росія уже проводить відповідні заходи, наприклад, на території Італії. Там, каже представник розвідки, вона використовує своїх посібників ― так званих журналістів з української окупованої території, аби виправдати геноцидну війну проти України.

“Це презентації різних “художніх і документальних” книжок нібито про злочини України на території Донецької і Луганської областей”, – сказав Вадим Скібіцький.

Також представник ГУР Міноборони підкреслив, що росіяни дуже активно працюють із українськими громадянами, які виїхали до країн Європи через розпочату Росією війну.

“Це дуже потужна робота, яку розпочали росіяни: це і створення різних товариств, навчання дітей, церква – те, що використовується для того, щоб наші українці втратили свою ідентичність, а ще більше – щоб ніколи не поверталися до нас”, – заявив Вадим Скібіцький.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Україна неодноразово намагалася повернути українських біженців додому. Проте, в першу чергу мова йшла про чоловіків. Їх навіть обмежували доступ до отримання консульських послуг. Втім, експерти попереджали, що такими діями влада тільки нашкодить собі і не сприятиме поверненню громадян назад в Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини