Головна Новини Суспільство Біженці Примусова евакуація на Донеччині: батьки понад 750 дітей виїжджати не збираються
commentss НОВИНИ Всі новини

Примусова евакуація на Донеччині: батьки понад 750 дітей виїжджати не збираються

У зоні примусової евакуації дітей на Донеччині залишаються 755 неповнолітніх

сьогодні, 07:54
Поділіться публікацією:

Станом на початок жовтня у зоні примусової евакуації дітей з батьками або їхнім законними представниками залишаються 755 неповнолітніх. За останній тиждень з небезпечних територій змогли вивезти усього 143 таких родини.

Примусова евакуація на Донеччині: батьки понад 750 дітей виїжджати не збираються

Ілюстративне фото

Про це під час брифінгу журналістам Вільного радіо розповіла в.о начальника служби у справах дітей Юлія Рижакова, інформує портал "Коментарі".

За її даними, нині з 13 населених пунктів Донеччини, де діє примусова евакуація дітей, досі не виїхали 757 дітей — 651 родина.

Зокрема, у Лиманській громаді досі залишається родина з однією дитиною. Ще 57 неповнолітніх мають вивезти з Іллінівської громади.

Водночас у Костянтинівській громаді проживає 491 одна дитина — 460 родин. Крім того, 109 сімей з неповнолітніми поки не наважилися виїхати з Покровської громади.

У Великоновосілківській громаді, де віднедавна також запровадили примусову евакуацію неповнолітніх, залишається сім’я з однією дитиною.

Як зазначила Юлія Рижакова, за тиждень з небезпечних територій змогли вивезти 143 сім’ї — 198 дітей. Найбільше евакуювалися родини з Костянтинівської громади — 144 неповнолітніх.

Ще 46 дітей евакуювали з Покровської громади, а з Іллінівської громади — вісім неповнолітніх.

На початок чергового етапу примусової евакуації дітей, за словами Рижакової, необхідно було евакуювати 10 941 неповнолітнього.

Нагадаємо, в ОВА фіксували близько 40 випадків, у яких примусово евакуюванні з небезпечних територій Донеччини родини з дітьми, поверталися назад. Втім, визначити точну кількість таких випадків наразі неможливо, оскільки статистику не ведуть.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

За повернення евакуйованих дітей додому судитимуть їхніх батьків



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини