Головна Новини Суспільство Біженці Повернення додому: скільки українців виїжджають з Ізраїлю
commentss НОВИНИ Всі новини

Повернення додому: скільки українців виїжджають з Ізраїлю

Наразі в Ізраїлі перебувають близько 13 тисяч українських біженців – Євген Корнійчук

8 серпня 2024, 18:02
Поділіться публікацією:

Кількість українських громадян, що знайшли тимчасовий прихисток в Ізраїлі, зазнала значних змін. Зі слів Євгена Корнійчука, посла України в Ізраїлі, на сьогодні в країні перебуває від 12 до 13 тисяч українців. Це значне зниження порівняно з попередньою кількістю, яка становила 20-25 тисяч до початку нападів ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня.

Повернення додому: скільки українців виїжджають з Ізраїлю

Повернення додому: скільки українців виїжджають з Ізраїлю

Посол підкреслив, що більшість цих осіб мають в Ізраїлі родинні або дружні зв'язки, що часто стає вирішальним фактором для їхнього вибору залишитися. Попри складні умови, багато хто з них знайшли можливість працевлаштуватися і адаптуватися до нових обставин.

"Переважна більшість громадян, які тут знаходяться зараз, їх стало менше після 7 жовтня (після нападу ХАМАСу на Ізраїль – ред.). Зараз можна говорити приблизно про 12-13 тисяч осіб, які залишилися. Вони працевлаштовані, вони мають тут, як правило, родичів або близьких друзів, ніхто просто так сюди не їде, розуміючи, що в Європі умови щодо тимчасового притулку трохи кращі", – зазначив він

Водночас, незмінно високою залишається підтримка серед ізраїльської громади. Локальні благодійні організації і громадські ініціативи надають допомогу в інтеграції українців, від освіти до медичного обслуговування, що значно полегшує їхнє перебування за кордоном.

Однак, ситуація залишається нестабільною, і багато хто з біженців відчувають невизначеність щодо майбутнього. Зі збройними конфліктами як у Ізраїлі, так і в Україні, їхнє бажання знайти безпеку стає все більш актуальним.                             

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини