Головна Новини Суспільство Біженці Понад 200 тисяч українців отримали тимчасовий захист в Іспанії від початку війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Понад 200 тисяч українців отримали тимчасовий захист в Іспанії від початку війни

Майже 21 000 людей з тимчасовим захистом зареєстровані в органах соціального забезпечення

26 березня 2024, 19:00
Поділіться публікацією:

З початку війни в Україні, Іспанія стала однією з ключових країн, куди українці вирушили шукати безпеку. Вже понад 200 тисяч вихідців з України отримали там тимчасовий захист. 

Понад 200 тисяч українців отримали тимчасовий захист в Іспанії від початку війни

Іспанія надала статус тимчасового захисту близько 200 тисячам українцям

Згідно зі звітом, який недавно представила Ельма Саїс, міністр у справах інтеграції, соціального забезпечення та міграції, значна частина тих, хто шукає притулку, — це жінки та діти: шість із десяти — жінки, а троє з десяти — неповнолітні.

Статистика показує, що майже 21 тисяча осіб з тимчасовим захистом уже зареєстрована в органах соціального забезпечення, з високим відсотком працевлаштування на повний і неповний робочий день.

Окрім прямої допомоги українцям на своїй території, Іспанія активно вкладається в підтримку України на міжнародному рівні. З 2022 року країна інвестувала понад 1,4 мільярда євро, включно з коштами Європейського Союзу, для допомоги українському населенню. Ця фінансова підтримка включає гуманітарну допомогу, відновлення інфраструктури, медичну підтримку та освітні програми, спрямовані на забезпечення базових потреб українського населення, яке постраждало від конфлікту.

Міністр Саїс зазначила, що в умовах триваючої війни та її наслідків, Іспанія розглядає різні варіанти підтримки для українців, включаючи розширення можливостей для легальної міграції, надання спеціального статусу проживання, а також доступ до міжнародного захисту. Ці заходи спрямовані на забезпечення більш стабільного та довгострокового рішення для тих, хто був змушений покинути свій дім через військові дії.

Одним із важливих аспектів політики Іспанії у відповідь на кризу є інтеграція українських біженців у суспільство. Влада країни розробляє програми, які допомагають новоприбулим адаптуватися, навчають мови, сприяють отриманню освіти та знаходженню роботи. За словами міністра, це не тільки допомагає українцям будувати нове життя в Іспанії, але й зміцнює культурні та соціальні зв'язки між народами.

Нагадаємо, що міністерство внутрішніх справ Фінляндії провело опитування серед українських біженців, щоб дізнатися про плани людей, які знайшли прихисток на фінській землі. Опитування, яке проводилось у форматі онлайн-анкети на платформі Webropol, зібрало відповіді від 1 302 респондентів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини