Головна Новини Суспільство Біженці Польща вводить нові правила для біженців: що чекає на українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща вводить нові правила для біженців: що чекає на українців

Українцям обмежать список документів, з яким можна буде набути статусу захисту

15 квітня 2024, 17:30
Поділіться публікацією:

З 1 липня 2024 року в Польщі набувають чинності нові правила для українських біженців. Однією з ключових змін є процес отримання та використання ідентифікаційного номера PESEL UKR.

Польща вводить нові правила для біженців: що чекає на українців

Зміни для українських біженців у Польщі

PESEL UKR, який досі видавався на різних підставах, тепер присвоюватиметься виключно на основі закордонного паспорта, що діє. Ця зміна спрямована на впорядкування процесу реєстрації та підвищення точності даних українців у польському реєстрі.

Крім того, з новим законом вводиться вимога про збирання відбитків пальців в українців віком від 6 років при оформленні PESEL UKR. Цей захід, як заявляють в уряді, полегшить процедуру видачі документів для тимчасового проживання.

Також передбачені зміни для українських підлітків, які на момент отримання PESEL UKR не досягли 12 років та не потрібні зразки підпису. Тепер, при досягненні потрібного віку та подачі документів на отримання картки побитого, необхідно буде доповнити їх дані зразком підпису.

Оновлення даних у реєстрі PESEL стане обов'язковим для тих українців, хто отримав номер на підставі паспорта, термін дії якого минув або який був визнаний недійсним. Це оновлення дозволить українцям, які вже перебувають у Польщі, врегулювати свої документи відповідно до нових вимог та забезпечити собі право на тимчасове проживання в країні.

Нагадаємо, що Бундестаг схвалив поправки до закону про пільги, які створюють юридичну основу для запровадження національної платіжної картки для прохачів притулку та біженців. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє tagesschau.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини