Головна Новини Суспільство Біженці Переселенці повертаються додому, бо не знають, як виживати на новому місці
commentss НОВИНИ Всі новини

Переселенці повертаються додому, бо не знають, як виживати на новому місці

В Україні зменшується кількість внутрішньо переміщених осіб

сьогодні, 14:12
Поділіться публікацією:

Станом на зараз ситуація погіршується — в Україні зменшується кількість ВПО, адже вони повертаються на ТОТ України та прифронтові міста через соціально-економічні труднощі на новому місці.

Переселенці повертаються додому, бо не знають, як виживати на новому місці

Ілюстративне фото

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець під час виступу на громадському саміті "(Ро)зʼєднані: Переосмислення суспільної стійкості в Україні".

"Це викликає серйозне занепокоєння. Я порушував дане питання на рівні Уряду. Держава має прямо казати, на яку грошову допомогу людина може розраховувати, аби вона мала впевненість у своєму майбутньому", – наголосив Омбудсман.

Лубінець зазначив, що для нього питання дистанції між внутрішньо переміщеними особами та тими українцями, які такого досвіду не мають, – особиста історія.

"Я сам із Волновахи, яка наразі тимчасово окупована. У 2022 році проблеми між ВПО та громадами, які їх приймають, були мінімальні. Пізніше, на жаль, ми почали фіксувати збільшення кількості проблем, коли у соцмережах та медіа непропорційно багато стали демонструватися негативні кейси взаємодії", – сказав Омбудсман.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Під час евакуації кожному п’ятому необхідна психологічна допомога

Понад півтори сотні людей з Куп’янщини учора отримали допомогу від психологів ДСНС. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ГУ ДСНС України в Харківській області.

Люди прибули до проміжного евакопункту у Харкові. І кожному п’ятому була необхідна допомога психологів.  

"Для людей, які зазнали трагічних подій та втратили власні домівки через війну, підтримка ментального здоров’я вкрай необхідна. Наші психологи докладали максимум зусиль, аби знизити рівень стресу у вимушених переселенців", – зазначають у ДСНС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини