Головна Новини Суспільство Біженці ООН виділила 20 мільйонів доларів на допомогу переселенцям: хто отримає
commentss НОВИНИ Всі новини

ООН виділила 20 мільйонів доларів на допомогу переселенцям: хто отримає

Допомогу нададуть організаціям, які допомагають вразливим категоріям населення

сьогодні, 12:02
Поділіться публікацією:

Міжнародні партнери виділяють додаткові кошти на підтримку організацій, які допомагають евакуйованим. Ця тема обговорювалася на нараді з надання підтримки евакуйованому населенню, яка відбулася під головуванням заступника Керівника Офісу Президента Ірини Верещук, інформує портал "Коментарі".

ООН виділила 20 мільйонів доларів на допомогу переселенцям: хто отримає

Ілюстративне фото

У нараді взяли участь представники Мінреінтеграції, міжнародних і громадських організацій, а також низки обласних військових адміністрацій.

У фокусі уваги — безбар’єрність, облаштування місць тимчасового проживання для літніх і маломобільних внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, йшлося про доступність приміщень для маломобільних груп населення.

Під час наради Координатор системи ООН в Україні, Гуманітарний координатор ООН Матіас Шмале наголосив, що Управління ООН з координації гуманітарних справ разом із партнерами ухвалили рішення про виділення 20 мільйонів доларів на підтримку місцевих організацій, які допомагають вразливим категоріям населення.

Нині очікуються пропозиції від організацій, які вже працюють і мають досвід, але потребують додаткових коштів на реалізацію своїх діючих проєктів або ж хочуть розширити свою діяльність.

Гуманітарний координатор ООН зазначив, що міжнародні організації продовжуватимуть підтримувати евакуйованих українців. Зокрема, особлива увага буде приділятися підтримці вразливих категорій населення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

В Україні продовжать фінансувати "Прихисток": як довго

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) виділяє додаткові 265 мільйонів гривень на фінансування програми "Прихисток". Про це йдеться на сайті Офісу Президента.

Збільшення бюджету "Прихистку" стало можливим завдяки спільним зусиллям Офісу Президента, УВКБ ООН, Мінреінтеграції, МЗС і Мінвідновлення. Це дасть змогу продовжити реалізацію програми до кінця 2024 року. Завдяки проєкту "Прихисток" у власників житла, які безкоштовно розмістили в себе ВПО, є можливість компенсувати оплату комунальних послуг.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини