Головна Новини Суспільство Біженці Одна з країн Європи збільшує виплати для українських біженців
commentss НОВИНИ Всі новини

Одна з країн Європи збільшує виплати для українських біженців

Уряд Швеції запропонував закон для поліпшення допомоги українським біженцям

11 квітня 2024, 13:30
Поділіться публікацією:

Уряд Швеції оголосив про розробку нового законопроєкту, який має на меті значно розширити підтримку українських біженців, зокрема через надання можливості отримання шведського номеру соціального страхування. За словами міністра міграції Марії Мальмер Стенергард, це рішення надасть українцям доступ до ширшого спектру державних послуг, включно з системою охорони здоров'я та банківськими сервісами через BankID.

Одна з країн Європи збільшує виплати для українських біженців

Українські біженці отримають доступ до повного спектру послуг у Швеції

Цей крок є частиною ширшої ініціативи уряду по інтеграції біженців, що включає не лише медичне обслуговування, але й доступ до освітніх програм та служб зайнятості. Міністр зазначила, що українці також зможуть користуватися послугами з навчання шведської мови, що є важливим аспектом їхньої адаптації в новій країні.

Важливою складовою проєкту є також підвищення добових виплат українським біженцям. Якщо на сьогодні щоденна ставка складає 71 шведську крону (приблизно 6,28 євро), то з введенням нових правил ця сума збільшиться до 308 крон (27,26 євро), що зробить місячний дохід біженців приблизно 818 євро. Ці заходи спрямовані на осіб, які перебувають у Швеції більше року і планують залишитися на більш тривалий термін.

Законопроєкт має бути винесений на широке обговорення в суспільстві та парламенті, і, за прогнозами, може вступити в силу вже цієї осені. Очікується, що дані зміни стануть суттєвим кроком у напрямку підтримки української громади у Швеції, яка стикалася з низкою викликів внаслідок війни в Україні.

Нагадаємо, що рівень підтримки українських біженців у Польщі залишається високим через два роки війни. Лише третина поляків налаштована проти прийому українців, які рятуються від війни. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише pap.pl.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини