Головна Новини Суспільство Біженці Нові правила для іноземних водіїв у Польщі: що змінилося
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові правила для іноземних водіїв у Польщі: що змінилося

У Польщі для іноземців запровадили нові правила з прав водія

18 червня 2024, 12:00
Поділіться публікацією:

У Польщі запровадили нові правила для іноземних водіїв, які займаються комерційним перевезенням пасажирів. За даними польських ЗМІ, тепер для роботи в цій сфері необхідно мати польські права водія, що ставить під сумнів можливості багатьох водіїв із країн за межами Європейського Союзу та Європейської асоціації вільної торгівлі (ЄАВТ), включаючи Ісландії, Ліхтенштейни, Норвегії та Швейцарії.

Нові правила для іноземних водіїв у Польщі: що змінилося

У Польщі для іноземців запровадили нові правила з прав водія

Нововведення стосується насамперед водіїв з України, Білорусі та Грузії, які тепер зобов'язані скласти теоретичний іспит з водіння у Польщі, щоб здобути місцеві права. Згідно з заявою Роберта Опаса, представника Бюро дорожнього руху Головної комендатури поліції, цей захід спрямований на підвищення рівня безпеки дорожнього руху.

"Зміна правил покликана покращити безпеку та не дозволити водіям без польських прав водія заробляли на перевезенні людей. Водійські права, видані в Польщі, є в наших інформаційних базах. Тому поліція може легко дізнатися, чи має водій права", — заявив представник Бюро дорожнього руху. Головної комендатури поліції Роберт Опас.

У свою чергу Кшиштоф Урбан, керуючий директор сервісу Free Now у Польщі, стверджує, що більшість водіїв, які працюють у Польщі, вже мають польські права на підставі заміни після підтвердження. Однак нові вимоги до тих, хто провів у країні менше 185 днів, можуть створити додаткові труднощі для нових водіїв і, як наслідок, призвести до зменшення кількості доступних водіїв та можливого зростання цін на послуги.

Експерти зазначають, що подібні зміни можуть негативно вплинути на мобільність населення, особливо у великих містах, де попит на послуги таксі особливо високий.

Наскільки успішною виявиться ця ініціатива, покаже час. Але вже зараз ясно, що перехідний період вимагатиме ретельного планування як з боку водіїв, так і з боку регуляторних органів, щоб мінімізувати можливі незручності для пасажирів та водіїв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини