Головна Новини Суспільство Біженці Норвегія може відправити додому сотні українців: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Норвегія може відправити додому сотні українців: що сталося

Залишити Норвегію можуть приблизно 800-1000 українців

30 травня 2024, 16:35 comments1633
Поділіться публікацією:

У Норвегії оголосили про початок індивідуального розгляду заяв від осіб, які не перебували в Україні на момент початку конфлікту. Це рішення стосується громадян, які не підпадають під дію раніше встановленого колективного захисту, який надається біженцям з початку війни.

Норвегія може відправити додому сотні українців: що сталося

Норвегія може відправити додому сотні українців

"Ми переходимо до більш ретельної перевірки кожної заяви, щоб зрозуміти реальні обставини та необхідність надання притулку кожному заявнику", — прокоментувала міністер юстиції та надзвичайних ситуацій Емілія Енгер Мель.

За її словами, оцінка включатиме аналіз індивідуальної ситуації та походження заявника з різних регіонів України.

Ця процедура торкнеться від 800 до 1000 українців, особливо тих, хто може бути потенційно відправлений назад, включаючи 370 чоловіків призовного віку. Важливо зазначити, що, на думку UDI, умови призову до військової служби у зв'язку з конфліктом не розглядаються як достатня підстава для надання притулку.

"Кожен випадок буде розглянуто індивідуально, з особливою увагою до реальної загрози життю та здоров'ю", — уточнили в директораті.
Наразі три області України – Львівська, Волинська та Закарпатська – визнані безпечними, що може вплинути на рішення щодо заяв від жителів цих регіонів.

З початку конфлікту Норвегія надала притулок понад 77 тисячам українців. Проте, зі змінами у політиці притулку, країна прагне мінімізувати привабливість для нових біженців, що спричиняє стурбованість серед правозахисників та представників української громади.

Нагадаємо, що речник Кремля Дмитро Пєсков відреагував на рішення Норвегії заборонити в'їзд для росіян на свою територію. За словами Пєскова, Росія буде змушена відповісти на таку заборону. Про це повідомляє портал "Коментарі" із посиланням на російські ЗМІ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини