Головна Новини Суспільство Біженці Нерухомість у Європі: де найвищі ціни на квартири
commentss НОВИНИ Всі новини

Нерухомість у Європі: де найвищі ціни на квартири

Від Чехії до Норвегії: в якій країні ЄС найшвидше придбати квартиру

12 серпня 2024, 12:51
Поділіться публікацією:

Мрія про власне житло змушує українських біженців у Європі роками відкладати кожну зароблену копійку. Особливо важко доводиться тим, хто вибрав Чехію – тут, за даними останнього дослідження консалтингової компанії Deloitte, доведеться працювати 13 років, щоб стати повноправним власником апартаментів.

Нерухомість у Європі: де найвищі ціни на квартири

Як довго потрібно збирати на житло в ЄС

Порівняльний аналіз цін та доступності

Доповідь "Property Index 2024" від Deloitte представляє аналіз вартості житла по всій Європі з акцентом на нові стандартні квартири площею 70 квадратних метрів. У Чехії повна зарплата повинна йти на заощадження цілих 13 років, що робить цю країну однією з найнедоступніших.

Відмінність вартості житла по країнах

У Празі ситуація ще складніша: тут треба відкладати 13,5 річних зарплат. У той час як в Амстердамі, яке є найнедоступнішим містом Європи, цей показник досягає 15,1 року.

За даними звіту, в інших країнах ЄС, таких як Словаччина та Ірландія, на покупку житла потрібно відкладати зарплату за 12,7 та 10,2 роки відповідно. Серед доступніших країн — Румунія та Італія, де на житло потрібно накопичувати близько 5,9 та 5,3 року відповідно.

Динаміка цін на нерухомість

Вартість нової нерухомості в Європі показує різні тенденції зростання: в Угорщині ціни збільшилися на 10,6%, в Норвегії на 9,1%, а в Польщі та Чехії – на 7,9% та 6,8% відповідно. Це відображає загальноєвропейський тренд зростання вартості житлової нерухомості, що робить процес придбання житла ще більш скрутним для багатьох.

Які шанси українських біженців?

Інтеграція українських біженців у Європі триває, і багато хто з них прагне влаштуватися на новому місці надовго. Проте високі ціни та довгострокові зобов'язання щодо заощаджень роблять цей шлях непростим, змушуючи багатьох звертатися до альтернативних варіантів житла або шукати можливості для покращення своїх фінансових умов у нових країнах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини