Головна Новини Суспільство Біженці На Запоріжжі людям планують встановлювати тимчасове житло
commentss НОВИНИ Всі новини

На Запоріжжі людям планують встановлювати тимчасове житло

Міжнародні партнери допоможуть із встановленням тимчасового житла на Запоріжжі

сьогодні, 16:12
Поділіться публікацією:

Мешканці Запорізької області, які залишилися без житла через бойові дії, можуть отримати тимчасове житло у вигляді модульних будинків від міжнародних партнерів. Про це повідомив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров, інформує портал "Коментарі".

На Запоріжжі людям планують встановлювати тимчасове житло

Модульний будинок. Фото з відкритих джерел

Такої згоди дійшли під час попередньої зузстрічі з представниками делегації Управління ООН з координації гуманітарних справ в Україні.

Через постійні ворожі атаки найбільше страждають люди – майже 1000 об’єктів тільки в Запоріжжі зруйновано та пошкоджено за останні два тижні.

"Саме тому наші партнери, враховуючи наближення зими, виступили з ініціативою встановлення тимчасового житла на приватних ділянках, які постраждали від обстрілів. У випадку значного пошкодження приватних будинків наші комунальні служби можуть за декілька днів розчистити ділянку, де встановлять такі "будинки". 

Вивчаємо це та інше питання далі, шукаємо можливості. Дякую партнерам за ініціативність та відчутну допомогу нашим людям", – зазначив голова ОВА.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Три області оголосили примусову евакуацію: скільки платять людям, які покидають своїдомівки

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) здійснив виплати для сімей із дітьми, які в межах обов’язкової евакуації виїхали з Глухівської, Есманської та Свеської громад Сумської області до більш безпечних районів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції України.

Цього разу одноразову екстрену грошову допомогу у розмірі 10 800 гривень на кожного члена сім’ї (максимум 5 осіб, включно з дорослими до 2 людей) отримали 7278 осіб, зокрема 3128 дітей. Для надання цього траншу фінансової підтримки евакуйованим сім’ям фонд спрямував понад 74 мільйони гривень. Загалом за останні 4 місяці ЮНІСЕФ надав грошову допомогу 21 800 домогосподарствам у Донецькій, Харківській і Сумській областях із громад, де було оголошено обов’язкову евакуацію, охопивши 71 400 осіб, в тому числі 36 700 дітей.

Кому можуть видати таку допомогу – читайте за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини