Головна Новини Суспільство Біженці Ірландська криза: українські біженці змушені поневірятися в наметах
commentss НОВИНИ Всі новини

Ірландська криза: українські біженці змушені поневірятися в наметах

З початку повномасштабного вторгнення до Ірландії зареєструвалися 100 тисяч громадян України

20 травня 2024, 15:00
Поділіться публікацією:

В Ірландії, країні з багатою історичною спадщиною, наростає житлова криза, що посилюється припливом біженців з України. У Дубліні, де старовинні будинки є сусідами з сучасними офісами міжнародних корпорацій, кількість безпритульних чоловіків досягла 1 780 осіб станом на 14 травня поточного року. Серед тих, хто змушений мешкати у наметах та тимчасових укриттях, значна частка припадає на українців, які втекли від війни на батьківщині.

Ірландська криза: українські біженці змушені поневірятися в наметах

Біженці в Ірландії змушені жити у наметах. Фото: peopleinneed.net

Уряд Ірландії стикається з серйозними труднощами у вирішенні проблеми розміщення біженців, незважаючи на чинні в Євросоюзі норми, які дозволяють українцям просити притулок без попередньої реєстрації. У світлі гострої нестачі житла було оголошено про плани будівництва 250 тисяч нових квартир до 2030 року, проте ці заходи поки не принесли відчутного полегшення.
На початку року ситуація навколо Офісу міжнародного захисту, де опрацьовуються заявки на надання притулку, загострилася до створення справжнього наметового містечка. Після тимчасового розселення 285 чоловіків у січні нові намети знову почали з'являтися на вулицях міста.

Також країна зазнає зростання антиміграційних настроїв. За даними опитування, проведеного The Irish Times, 63% жителів Ірландії підтримують ідею посилення імміграційної політики. Наприкінці минулого року в Дубліні сталися заворушення, пов'язані з антиміграційними демонстраціями, а деякі об'єкти, призначені для розміщення біженців, підпали.

2024 року очікується до 20 тисяч заявок на притулок, що посилює тиск на соціальні та житлові ресурси країни. Ірландія, намагаючись впоратися з масштабами міграційної кризи, постає перед складним вибором між гуманітарними зобов'язаннями та лімітованими можливостями внутрішньої інфраструктури.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини