Головна Новини Суспільство Біженці Ірландія оновлює правила прийому українських біженців: нові терміни та виплати
commentss НОВИНИ Всі новини

Ірландія оновлює правила прийому українських біженців: нові терміни та виплати

Новоприбулих біженців з України розміщуватимуть лише на 90 днів

14 березня 2024, 16:00
Поділіться публікацією:

З 14 березня поточного року Ірландія вносить корективи до умов прийому українських біженців, надаючи їм державне житло на строк не більше ніж 90 днів. Це рішення було оприлюднено на тлі кризи з біженцями, що триває, викликаної військовими діями в Україні, і є частиною зусиль уряду щодо оптимізації процесу інтеграції прибулих осіб до ірландського суспільства.

Ірландія оновлює правила прийому українських біженців: нові терміни та виплати

В Ірландії почали діяти нові правила для українських біженців

Як повідомляє РБК-Україна з посиланням на thejournal.ie, влада Ірландії визначила п'ять перших центрів прийому, де біженці зможуть тимчасово розміститися. Серед них – у Дубліні, графствах Ліїш, Лімерік, Кілдер та у місті Корк із загальною місткістю понад дві тисячі осіб.

Умови проживання в цих центрах включають надання харчування, можливість прання одягу та інші базові послуги, а також орієнтацію на життя та роботу в країні, допомогу у пошуку житла та інтеграційну підтримку.

Разом із новими правилами розміщення запроваджено й зміни у розмірах виплат українським біженцям. Протягом 90-денного періоду перебування у державному житлі дорослим виплачуватиметься 38,80 євро на тиждень, а дітям – 28,90 євро. Після виходу з державної системи проживання та за самостійної оренди житла біженці зможуть розраховувати на підвищені виплати. Такі заходи, за заявою офіційних осіб, спрямовані на стимулювання біженців до активнішого пошуку особистого житла та інтеграції у суспільство. Зазначимо, що українці, які прибули до Ірландії до введення нових правил, продовжать отримувати колишній розмір підтримки – 220 євро на дорослого на тиждень.

Департамент інтеграції Ірландії наголошує, що запровадження нових правил не означає зменшення рівня підтримки біженців, а скоріше переорієнтацію на ефективніший розподіл ресурсів та полегшення процесу адаптації прибулих.

Коментатрії також писали, що Польща стала однією з ключових країн, які відкрили свої двері для українських біженців, пропонуючи їм тимчасовий захист. Однак багато хто прагне більш стабільного та довгострокового перебування. У цьому контексті "карта побуту" або дозвіл на проживання перетворюється на золотий ключик, що відкриває двері в нове майбутнє.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини